alt

Kundeportal

Tak for at du valgte Capgemini Sogeti som leverandør af softwaretest ydelser.

For at du får mulighed for, at udnytte vores kompetencer og vores konsulenter bedste muligt, har vi udarbejdet denne guide. Guiden dækker over hvem vi er, vores arbejdsgang og hvorledes du bruger konsulentens samt hele Sogetis viden og kompetencer til at løse din opgave.

 

Rapporter

pin Test i Danmark 2015

TID2015 undersøger danske testprofessionelles tidlige involvering i projekter, benyttelsen af cloud-baserede løsninger, tests voksende rolle
i organisationer og en række andre tendenser inden for budgetter, specialiserede testressourcer m.m

 

pin Test i Danmark 2014

I forbindelse med TestExpo-konferencen den 30/1 2014 i Bella Center i København blev der foretaget en spørgeskemaundersøgelse. Udgangspunktet for undersøgelsen var en række key-findings fra World Quality Report 2013/14.

pin World Quality Report 2014-15

The sixth edition of the World Quality Report,
co-sponsored by Capgemini, Sogeti and HP,
is based on a global market research study conducted among 1,543 senior IT executives.

Hent World Quality Report 2013-14 her

 

pin World Insurance Report 2015

World Insurance Report 2015. Using data from over 15,500 customers worldwide and 165 senior executive interviews, the report explores this year’s drop in positive
customer experiences and its impact

Hent World Insurance Report 2014 her

pin World Retail Banking Report 2015

As banking customers are turning to new players, the World Retail Banking Report 2015 by Capgemini and Efma explores customer experience globally, the likelihood for customers leaving their bank and why the middle and back office are critical.

 

pin World Wealth Report 2015

The World Wealth Report 2015 from Capgemini and RBC Wealth Management is the industry’s leading benchmark for tracking high net worth individuals, their wealth, and the global and economic conditions that drive industry change.

TestExpo 2015 - PPT Præsentationer

pin Lav Testsuppe på en sten med exploratory test, Gitte Ottosen, Capgemini Sogeti

 pin ISTQB's Seneste Testteknikker - taget direkte fra hylderne, Ole Chr. Hansen, Capgemini Sogeti

pin Test i Napatech,
Steen Uldal, Napatech

 

 

pin Outrageous Test Prediction, Henning Isager Troelsen, Saxo Bank

 pin The LEGO Journey: Building an agile test foundation one brick at a time, Casper Englund & Stephan Nielsen, LEGO

pin Model Based Test Automation: avoiding the maintenance trap, Hans Planken, Tricentis

pin No Struggle with Test Design using the new practical grouping of coverage types, Rik Marselis, Sogeti Group

 pin Test hos PensionDanmark skal holde omkostningerne nede, Martin Zedeler, PensionDanmark

pin Dreaming of Tools that make Dev, Test and Ops Hug Each other, Andreas Grabner, Dynatrace

 pin Maersk Line IT Test Center of Excellence - Daring to Dream!, David Loughnane, Maersk Line IT

pin Automate the Automation - en smutvej til en genvej, Roland Møller, 
CA Technologies

pin Forandringsledelsens store Dilemma: Alle ønsker udvikling men ingen ønsker forandring, Søren Poulsen, Novo Nordisk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

World Quality Report 2014-15 Benchmark Tool
Blogs

Som ansvarlig for kvalitetssikring af dit IT-projekt er dit mål at leverer/integrere systemer af høj kvalitet, til tiden og indenfor budget. Ligeledes som der udarbejdes krav specifikation til hvad systemet skal leverer, ser vi at du i samarbejde med os nedfælder krav spec. for hvad konsulenten skal levere. Før vi påtager os en opgave, afsætte vi derfor tid til at specificere hvilke kvaliteter & mål konsulenten skal udvise vha. OCTAE Indeks. OCTAE indeks har til formål at måle den leverede kvalitet i forhold til den ønskede og står for On Time And Above Client Expectations. Processen er hurtig og nem, og løber som følge;

 1. Capgemini Sogeti udfylder et skema med konsulentens oplysninger, samt opfølgningsdato efter aftale.
 2. Du udfylder hvilke kvalitetskriterier som konsulenten skal vurderes udefra. Dernæst angiver du dem i prioriteret rækkefølge.
 3. Vi gøre konsulenten opmærksom på hvilke kriterier du har valgt, og følger op på dem kontinuerligt.

Til sidst vurderer du vores indsats ud fra de kriterier og prioriteringer, som du selv har defineret.

Hent skabelonen her

Vores konsulenter har altid yderligere kompetencer og redskaber i værktøjskassen. Gør endelig brug af deres erfaring og viden til gavn for jeres projekt!

Udover at alle er udlært er i testteorien og mestre at teste struktureret, så har alle vores erfarne testere specialiserede sig inden for et af vores 3 testdiscipliner:

 • Testanalytiker 
 • Teknisk tester
 • Test Manager

 

Agile, DevOps, Det Næste!

 

Agile er i dag en udbredt filisofi og opleves i forskelliger former hos de fleste virksomheder. 

 

som du kan gøre brug af. Vores kompetencer og ekspertise er både brede og dybe, og er baseret på flere års erfaring med struktureret tilgang til test ved TMap NEXT®. Alle vores konsulenter sidder til dagligt med strukturering, effektivisering, optimering og eksekvering af test til fordel for vores kunder. 

 

Test Analytiker

Vores konsulter der arbejder i rollen Testanalytiker er specialiseres i at kunne fremskaffe og analysere grundlaget for testene – det værende krav, løsningsdesigns eller detaljerede designdokumentationer m.m. Det kan også være mennesker og forretningsressourcer der bruges som grundlag.

Vores Testanalytikere designer ud fra dette; testscenarier, testspecifikationer og testcases med deres færdigheder fra den nok mest dybdegående metode indenfor test verdenen, nemlig TMap Next der er udviklet af Os. Så uanset vores kunders processer og metoder kommer vi med en viden vi omsætter til praksis således, vi får testet nok - ikke for meget og ikke for lidt. Så skal dit system eller løsning testes med en målbar testdækning der giver reel indsigt i kvaliteten så kan vores konsulenter hjælpe. Det kan gøres i både agile såvel som andre udviklingsmetoder.

 

Vores analytiske testere hjælper ofte vores kunder med test analyse fra tidligt i projekterne og review, men indgår også i teams der designer og skriver testene for til sidst ofte at deltage i eksekveringen af test og rapporterer samt bidrager aktivt med at indgå i teamet med testmanager, scrummaster eller projektleder. Men supporter oftest og udviklingsteam eller leverandører med forretningsindsigt.

 

Vores primære testanalytiker konsulent ydelser:

 • Testanalyse af testgrundlaget ud fra en produktrisiko betragtning.
 • Testdesign baseret testdesigntekniker der det vigtigst mest og således vi at vi med en defineret testdækning kan definere hvornår testen er færdig eller som i den agile verden lig ”definition of done”.
 • Professionel testeksekvering, hvor vi bidrager med erfarne konsulenter der ser bredt og dybere idet vi kan trække på vores meget brede forretningsmæssige erfaring kombineret med vores stærke metodiske tilgang.

Så har du behov for en professionel analytisk tester der kan operere på flere test niveauer og som dækker flere testtyper med sin test så mener vi at vi kan hjælpe. 

Teknisk tester

Alle vores tekniske testere der er tilknyttet vores testingeniør team, har alle en IT teknisk baggrund. Enten fra tidligere at være udvikler, databaseekspert, eller fra studiet hvor det indtil man fandt test karrierevejen var fokus. 

Udover at være vores teknisk tester analytikere så er det også det team der favner mange af de ikke-funktionelletest, men som heller ikke nødvendigvis har brug for en brugergrænseflade for at kunne angribe testen tidligt i større komplekse system sammenhænge.

Det er også vores Test ingeniører der kan hjælpe områder som;

 • Test data management og testdata eksperter
 • Værktøjs konfigurering
 • Automatiserings af nær sagt alting, fra rapporter til processer m.m.
 • Men selvfølgelig også test automatisering af systemer og brugergrænseflader. Fra test der kører ved hver byg og optil system- og system integrationsregressionstest, der ofte kører via bruger grænsefladen. 
 • Sparring til udviklerne om hvordan med kan teste bedre på lavere testniveau og give forståelse for hvad man bør fokusere på hvor.
 • Brobyggere mellem meget nørdede udviklere og forretningsressourcer.  
 • Test i komplekse og distribuerede arkitekturer som f.eks. som SOA
 • Planlægning, koordinering og test i forbindelse med tekniske opgraderinger og lignende, hvor teknisk indsigt og forståelse gavner projektet.

Udover de ovenstående har en lang række af specifikke kompetencer i vores Test ingeniører team, på både værktøjer men også hvordan man dækker de tekniske testtyper fra et testmanagement synspunkt.

Kendetegnende for de fleste af de opgaver vi løser med vores tekniske testere er at de typisk er i større komplekse system landskaber. Hvilket er lige det denne type af test vores testingeniører brænder for at kunne hjælpe med. 

Test Manager

Hos Capgemini Sogeti er Test Management mere end bare metrikker og planlægning af test. Så de Test Managers vi har, er dem der gør en forskel og dem som ”tør” og kan tage fat når det brænder på. De fleste af vores Test managers er har mere end 5 års erfaring der har fungeret på forskellige testniveauer. Vi har og så en række spirende

Vi går i front og er med til at uddanne testmanagers på højt plan en ting vi også gør med vores egne Testmanagers. Således de kontinuerligt får den nyeste viden de kan bruge på projekterne, samtidig med der er i stand til at rådgive på en professionel måde. Vores konsulenter med deres test professionelle tilgang sikrer at projekterne styres sikkert i mål.

Som vores konsulenter generelt har testmanagerne erfaring indenfor en lang række af brancher så som bank, forsikring, pension men også med viden med mange teknologier og områder som e.g. SAP, mobile enheder,  den offentlige sektor.

Vores Testmanagement team fauner over meget store traditionelle vandfalds projekter ned til selv de mindste agile projekter med små projekt teams. Flere af vores testmanager har certificeringer indenfor scrummaster, udviklingsmetoder og projektledelse, som bl.a. IPMA. Hertil  er alle selvfølgelig testcertificeret i ISTQB og TMap Next.

Eksempler på opgaver som vores testmanager hjælper vores kunder med:

 • Hjælper kunde med at sikre leverandører levere aftalt kvalitet
 • Implementering af procesforbedringer udkomme fra TPI Next analyse.
 • Test projektledelse af store, små, agile, ikke agile og med reference til styregruppe eller projektleder.
 • Strategi arbejde og høj niveau testplanlægning hvor processen for testprojektet fastlægges sammen med testniveauerne.
 • Testplanlægning – hvor alle aspekter og testtyper tages med for et eller nogen gang flere testniveaur.
 • Business Driven Test Management
 • Styring
 • Test politik workshops og udarbejdelse

Vores motto er – Bedst til test – et faktum alle vores konsulenter ånder og lever for. Vores testmanager sprofessionelle produkt risiko styret test tilgang og mind set påvirker hele projektet og ofte også organisationen hos de kunder vi er hos.

Så står du med et projekt hvor kvaliteten er vigtig for brugen eller din forretning. Så har vi testmanagerne der kan gøre en forskel – om detvære sig et scrumprojekt der skal drives med fokus på leverancerne og kvalitet eller om det skulle være som tredje part i en kunde leverandør konstellation. Men vores folk mestre selvfølgelig også traditionelle projekter.  

Som deltager på vores kurser lærer du at arbejde fokuseret, effektivt og struktureret med softwaretest, og du tilegner dig bl.a. en terminologi som er globalt anvendt i softwaretestbranchen. Vi tilbyder en række standardkurser og certificeringer, som du kan læse om her.

Som kunde får du 25% rabat på samtlige kurser.

ISTQB Foundation
ISTQB Advanced Test Analyst
ISTQB Advanced Test Manager
Certified Agile Tester - CAT
TMap NEXT Business Driven Test Management
Certified TMap NEXT Test Engineer
Testdesignteknikker
Certified Mobile App Tester

Vi inviterer løbende til konferencer, seminarer og andre aktiviteter. Følg med her på siden, eller besøg vores LinkedIn side, hvor vi også offentliggører aktiviteterne.

Som kunde er du garanteret plads på tech days, inspirationsdage og seminarer.

TestExpo der er danmarks samlingspunkt for tester, afvikles en gang om året, hvor inviterer kunder, undervisere og talere fra hele verden til at inspirer. 

[Form] First Person

[Form] First Person

 

 

 

 

 

På TestExpo får du 2 billetter til 

og konferencer. Vi afvikler lkonferencer for at samle testprofessionelle.og 

 

Den første tirsdag i hver måned vil vi gerne invitere dig til morgenmøde med fokus på test - vi kalder det Testing Tuesday. Testing Tuesday skal sikre den fortsatte innovation og fremgang der er inden for test og samtidig sætte rammen for diskussioner og debat. Agendaen vil skifte for hver måned og tage fat i nyt som gammelt. Det nye for at innovere og det gamle for at optimere.

Testing Tuesday er et gratis arrangement der afvikles i både København og Aarhus, dog kan emnerne variere i forhold til lokation. 

I fanerne foroven kan du se kalenderen for de planlagte arrangementer samt finde detaljer for afviklingerne i Aarhus og København.

På sessionerne er der begrænsede pladser, hvilket skal sikre højt udbytte for deltagerne og plads til to-vejs kommunikation.

 • Lokation: København
  Capgemini
  Delta park 40
  2665 Vallensbæk Strand

 • Lokation: Aarhus
  Capgemini
  Skanderborgvej 234
  8260 Viby J

 

Testing Tuesday er udviklet og drives af testprofesionelle til testprofesionelle.

Gitte Ottosen - Rådgivende konsulent, Aarhus

Gitte Ottosen

Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Danmark og har tyve års erfaring som tester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master, CAT certificeret, ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed.

Testing in the digital age – hvad og hvordan!

Den 12. september vil Testing Tuesday danne rammerne for hvad det vil sige at teste i den digitale tidsalder. En realitet, hvor den fysiske og digitale verden bevæger sig tættere mod hinanden, hvor brugen af kunstig intelligens (AI) og machine learning er ved at blive standarden i udlandet, samt hvor samarbejdet mellem robotter og mennesker vil stige de kommende år. Spørgsmålet er om vi tør vente på fremtiden? Den er her snart!

Rik Marselis, Management Consultant & underviser samt Bartek R. Warszawski, QA Automation Specialist & underviser fra Capgemini Sogeti, vil præsentere;

 • Hvad vil det sige at være tester i den digitale tidsalder?
 • Hvordan forholder vi os til test når længden på et sprint bliver forkortet til 2 timer?
 • Hvordan forholder vi os til noget, som er for komplekst til at kunne forstå?
 • Hvordan kan vi måle kvalitet på noget, som ingen teknisk person vil kunne overskue?
 • Hvordan vil kunstig intelligens, block chain og robotter hjælpe med test og hvordan skal du teste dem?
 • Hvordan du vil teste nye teknologier og hvilke test-karakteristikker du skal benytte?

Deltagere på arrangementet vil modtage et digitalt eksemplar af metodebogen ”Testing in the digital age”.

På dagen får du også mulighed for at løse en af dine egne udfordringer. Ved ankomst og i pausen, kan du skrive en udfordring op på vores ’Brown Paper’ og afslutningsvis vil vores to indlægsholdere sammen med dig, diskutere potentielle løsninger til udfordringen du står over for.

Vær opmærksom på at det ikke vil være muligt at gennemgå alle deltagernes udfordringer, men vi vil bestræbe os på at nå igennem så mange som muligt.

Tør du vente på fremtiden? Deltag på dagen og vær på forkanten.

Vi ser frem til, at byde dig velkommen!

 


Alle deltagere vil modtage en voucher til en ebogs udgave af Testing in the digital age

Program

 • 15:30 - 16:00 | Registrering
 • 16:00 - 16:05 | Velkomst og praktiske informationer (Gitte)
 • 16:05 - 16:50 | Testing in the digital age; AI makes the difference – Rik Marselis
 • 16:50 - 17:00 | Pause
 • 17:00 - 17:25 | Hands on ‘testing in the digital age – Bartek Warszawski
 • 17:25 - 17:50 | Your business challenge in 5 minutes – Q&A med Rik og Bartek
 • 17:50 - 18:00 | Tak for idag og udlevering af vouchers til e-bog

Praktisk information

 • AFVIKLET
 • Dato: 12. september 2018 (Testing Tuesday ligger denne gang på en onsdag, for at få det passet ind i planerne med vores internationale indlægsholder
 • Tidspunkt: kl. 16:00 - 18:00 (registrering fra klokken 15:30)
 • Lokation: København - Capgemini Sogeti Danmark A/S, Delta Park 40, 2665 Vallensbæk Strand
 • Indlægsholdere: Rik Marselis, Management Consultant (Sogeti) | Bartek Rohard Warszawski, QA Automation Specialist, Test Engineer og underviser (Capgemini Sogeti)
 • Sprog: engelsk

Om talerne

Rik Marselis is a testing expert from the Netherlands. He is one of Sogeti’s most experienced management consultants in digital assurance and testing. As a test consultant and test manager he assisted many organizations in improving the quality of their IT-systems and the way these systems support the business processes.

Rik regularly contributes to the testing profession through research and development. He is a fellow in Sogeti's research network, SogetiLabs, and has contributed to a variety of articles and books on quality and testing. His most recent publications include ‘Testing in the digital age; AI makes the difference’, ‘TMap HD’, 'The PointZERO vision', 'Quality Supervision', ‘Integrate Test Activities in Agile Projects’ and 'TPI NEXT'.

Currently he is investigating the consequences of Artificial Intelligence and robotics on the quality & testing profession. Both in the sense of "how to test an intelligent machine" as in "how to use an intelligent machine for testing". Rik is also an accredited trainer for TMap-, TPI- and ISTQB certification training courses and has created and delivered many bespoken workshops and training courses on test engineering and test management. Rik's presentations are always appreciated for their liveliness, his ability to keep the talks serious but light, and his use of practical examples with humorous comparisons.

Bartek Rohard Warszawski is an expert in TDD (test driven development), BDD (behavior driven development) and test automation. He defines "knowledge" as the ability to predict a local future - if you can predict something, then you can prepare for it. Bartek has almost three decades of years of experience within software development and testing, which he uses when he speaks at conferences, writes articles and holds workshops in TDD and test automation He has also written multiple training materials.

Testing in the digital age – hvad og hvordan!

Den 12. september vil Testing Tuesday danne rammerne for hvad det vil sige at teste i den digitale tidsalder. En realitet, hvor den fysiske og digitale verden bevæger sig tættere mod hinanden, hvor brugen af kunstig intelligens (AI) og machine learning er ved at blive standarden i udlandet, samt hvor samarbejdet mellem robotter og mennesker vil stige de kommende år. Spørgsmålet er om vi tør vente på fremtiden? Den er her snart!

Rik Marselis, Management Consultant & underviser samt Bartek R. Warszawski, QA Automation Specialist & underviser fra Capgemini Sogeti, vil præsentere;

 • Hvad vil det sige at være tester i den digitale tidsalder?
 • Hvordan forholder vi os til test når længden på et sprint bliver forkortet til 2 timer?
 • Hvordan forholder vi os til noget, som er for komplekst til at kunne forstå?
 • Hvordan kan vi måle kvalitet på noget, som ingen teknisk person vil kunne overskue?
 • Hvordan vil kunstig intelligens, block chain og robotter hjælpe med test og hvordan skal du teste dem?
 • Hvordan du vil teste nye teknologier og hvilke test-karakteristikker du skal benytte?

Deltagere på arrangementet vil modtage et digitalt eksemplar af metodebogen ”Testing in the digital age”.

På dagen får du også mulighed for at løse en af dine egne udfordringer. Ved ankomst og i pausen, kan du skrive en udfordring op på vores ’Brown Paper’ og afslutningsvis vil vores to indlægsholdere sammen med dig, diskutere potentielle løsninger til udfordringen du står over for.

Vær opmærksom på at det ikke vil være muligt at gennemgå alle deltagernes udfordringer, men vi vil bestræbe os på at nå igennem så mange som muligt.

Tør du vente på fremtiden? Deltag på dagen og vær på forkanten.

Vi ser frem til, at byde dig velkommen!

 


Alle deltagere vil modtage en voucher til en ebogs udgave af Testing in the digital age

Program

 • 07:30 - 08:00 | Registrering
 • 08:00 - 08:10 | Velkomst og praktiske informationer (Gitte)
 • 08:10 - 08:50 | Testing in the digital age; AI makes the difference – Rik Marselis
 • 08:50 - 09:00 | Pause
 • 09:00 - 09:25 | Hands on ‘testing in the digital age – Bartek Warszawski
 • 09:25 - 09:50 | Your business challenge in 5 minutes – Q&A med Rik og Bartek
 • 09:50 - 10:00 | Tak for idag og udlevering af vouchers til e-bog

Praktisk information

 • AFVIKLET
 • Dato: 12. september 2018 (Testing Tuesday ligger denne gang på en onsdag, for at få det passet ind i planerne med vores internationale indlægsholder
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (registrering og morgenmad fra klokken 07:30)
 • Lokation: Aarhus - Capgemini Sogeti Danmark A/S, Skanderborgvej 234, 8260 Viby
 • Indlægsholdere: Rik Marselis, Management Consultant (Sogeti) | Bartek Rohard Warszawski, QA Automation Specialist, Test Engineer og underviser (Capgemini Sogeti)
 • Sprog: engelsk

Om talerne

Rik Marselis is a testing expert from the Netherlands. He is one of Sogeti’s most experienced management consultants in digital assurance and testing. As a test consultant and test manager he assisted many organizations in improving the quality of their IT-systems and the way these systems support the business processes.

Rik regularly contributes to the testing profession through research and development. He is a fellow in Sogeti's research network, SogetiLabs, and has contributed to a variety of articles and books on quality and testing. His most recent publications include ‘Testing in the digital age; AI makes the difference’, ‘TMap HD’, 'The PointZERO vision', 'Quality Supervision', ‘Integrate Test Activities in Agile Projects’ and 'TPI NEXT'.

Currently he is investigating the consequences of Artificial Intelligence and robotics on the quality & testing profession. Both in the sense of "how to test an intelligent machine" as in "how to use an intelligent machine for testing". Rik is also an accredited trainer for TMap-, TPI- and ISTQB certification training courses and has created and delivered many bespoken workshops and training courses on test engineering and test management. Rik's presentations are always appreciated for their liveliness, his ability to keep the talks serious but light, and his use of practical examples with humorous comparisons.

Bartek Rohard Warszawski is an expert in TDD (test driven development), BDD (behavior driven development) and test automation. He defines "knowledge" as the ability to predict a local future - if you can predict something, then you can prepare for it. Bartek has almost three decades of years of experience within software development and testing, which he uses when he speaks at conferences, writes articles and holds workshops in TDD and test automation He has also written multiple training materials. 

 

Capgemini Sogeti gør en dyd ud af at strukturere test. Oftest kræver det intet mindre end en værktøjskasse og et lærred.

Test Management

 • Testpolitk
 • Mastertestplan
 • Testplan
 • Testlog

Test Execution

 • sd

Skovsted

Hakan Atalay

Morten Ohm 

todo todo
Twitter
Grundlaget for vores samarbejde