TestExpo_PensionDanmark

TestExpo 2015 - Softwaretest skal nedsætte omkostninger hos PensionDanmark

Test hos PensionDanmark skal holde omkostningerne nede

PensionDanmark har en vision om at være fagforbundenes, arbejdsgiversorganisationernes og virksomhedernes fortrukne leverandør af pensions- og forsikringsprodukter. Dette skal blandt andet gøres ved at være nytænkende, professionelle samt åbne og ærlige over for vores kunder. Hertil er prisen for vores produkter afgørende. En medlemsordning hos os koster 372 kroner. Test i PensionDanmark skal bidrage til disse visioner og værdier, men således at prisen ikke stiger. Vi skal altså være smarte.

Årligt har PensionDanmark mellem fire og seks releases med fejlrettelser og ændringer af eksisterende funktionalitet. Hertil kommer et utal af projekter. Alle kræver en større eller mindre regressionstest, udover de test aktiviteter der er i projekterne. Førhen blev dette håndteret uden brug af test professionelle, men nu har vi testere på alle projekter og releases. Førhen havde vi ikke en samlet strategi for hvordan testen skal afvikles, og havde heller ikke et centralt bibliotek med vores testcases. Alt var afhængigt af hvem, medarbejdernes hukommelser. Men vi har rykket os. Vi har nu et teststyringsværktøj og en teststrategi. Men hvor skal vi hen? 

Uden økonomiske eller ressourcemæssige begrænsninger, vil rejsen være så meget nemmere og hurtigere. Dette oplæg vil give jer et billede af den rejse, jeg vil tage med PensionDanmark. Rejsen fra test middelalder til test fremtid; hvor der er styr på testdata, styr på integrationerne, automatiseringen kører på skinner med færre fejl og uhensigtsmæssigheder findes i produktion.

Tiden vil vise om drømmen bliver til virkelighed. 

Martin Zedeler er teamleder for testafdelingen hos PensionDanmark. Som teamleder har han ansvaret for udviklingen og vedligeholdelsen af PensionDanmarks test metode, samt implementering af testværktøjer. Martin startede sin IT karriere for otte år siden, efter en længere tur i Forsvaret. Igennem sin karriere har Martin altid måtte scope krav og test arbejdet til den virkelighed der var i organisationerne. Dette har affødt en interesse i at finde og skabe den mest effektive test proces. 

Praktisk informationer

 • Dato: Den 29. januar 2015
 • Tid: kl. 10.00 - 10.40
 • Lokation: Bella Center - Center Boulevard 5, 2300 København S
 • Deltagelse: Gratis
 • Registrerings- og deltagelsesvilkår: læs her  
 • Program: Indlægget er en del af Capgemini Sogetis årlige softwaretest-konference, hvor du har mulighed for at deltage på flere indlæg.

                  

Vi glæder os til at byde dig velkommen.

Hilsen
Capgemini Sogeti

 

todo todo
KONTAKT
 • Mohamed Attazgharti
  Mohamed Attazgharti
  Marketing & Communication Director
  +45 52189431
Tilbage til forside