Test i Offentlige IT projekter
EVENT
SOFTWARETEST

Test i Offentlige IT-projekter

Den 28. og 29. april 2016 afviklede vi Test i Offentlige IT-Projekter i København og Aarhus. Grundet den store efterspørgsel, har vi valgt at afvikle arrangementet endnu engang i Aarhus den 14. september 2016.

Test i offentlige IT-projekter – hvem garanterer for leverance og kvalitet?

Standardkontrakterne er en rigtig stor gevinst i forhold til at indgå kontrakter om indkøb af IT-systemer inden for det offentlige. Men det betyder ikke, at udbyderne behøver at følge standardkontrakterne slavisk.

Udfordringen er, at der i standardkontrakterne står: ”Overtagelsesprøven gennemføres af Leverandøren med Kundens aktive deltagelse”, da kunden ofte ikke har egen testorganisation, vælger de at lægge al test hos leverandøren evt. suppleret med deltagelse af kundens brugere under accepttesten. Men dette betyder, at leverandøren har ansvaret for testen hele vejen gennem projektet.

Som kunde er det en fordel at have indsigt i leverancens kvalitet længe inden overtagelsesprøven, og det er muligt ved at stille krav til at se planer og rapporter for leverandørens test. Kunsten er at stille krav der øger kvaliteten og ikke blot dokumentationsbyrden.

På Capgemini Sogetis morgenmøde fortæller vi om hvordan vores erfaringer med test i offentlige IT projekter, har ført til at vi anbefaler, at der skrues lidt på ordlyden i udbuddene, så kunden får indsigt i kvaliteten hele vejen gennem projektet og så leverandøren ikke bliver ansvarlig for al testen i forbindelse med en IT-leverance.

Praktisk information

 • Lokation: Aarhus, Capgemini Sogeti
 • Adresse: Skanderborgvej 234, 8260 Viby J
 • Dato: onsdag 14. september 2016
 • Tid: kl. 08:00 - 10:00 (morgenmad og indregistrering fra klokken 07:30)
 • Sprog: dansk
 • Målgruppe: IT-chefer, indkøbere, afdelingschefer, test managers hos offentlige virksomheder
 • Deltagelse: gratis

Program

Erfaringer med selvkontrol fra offentlige IT-projekter v/ Margit Sejerkilde

Testmanager Margit Sejerkilde har igennem en årrække arbejdet med at rådgive offentlige kunder ved udarbejdelse og besvarelse af offentlige udbud, samt med at organisere den efterfølgende test. Margit fortæller om erfaringerne med selvkontrol og giver et bud på, hvilke forhold man skal sikre sig for at få en ordentlig proces omkring test.

Uafhængig test af leverancen v/ projektchef for den nye omsorgsjournal i Aarhus kommune, Esben Wolf.

Efter en udbudsforretning i sommeren 2015, valgte Aarhus Kommune Systematic som ny leverandør af sit elektroniske omsorgssystem (EOJ). I forbindelse med leverancen af det nye system har Aarhus Kommune valgt en alternativ tilgang til testen af systemet. Testen har stort fokus og er lagt hos en anden leverandør end Systematic. Kom og lad dig blive inspireret af deres erfaringer.

Kan man skrue på kravene til test v/ advokat Peter Nielsen, Bird & Bird.

Måden at organisere testen på stammer fra kravene i statens rammekontrakter (K-kontrakterne), som i mange tilfælde danner basis for offentlige IT-kontrakter. Men er offentlige IT-projekter bundet af denne måde at organisere sig på? Peter Nielsen fortæller om aftalegrundlaget og hvorledes man kan sikre sig den bedst mulige test fra et juridisk perspektiv.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til endnu en lærerig og spændende morgen.

DER ER LUKKET FOR TILMELDINGER

todo todo
Kontakt
 • Jakob Heuch
  Jakob Heuch
  Salgsdirektør - Healthcare IT
  +45 52189023