World Wealth Report 2015
PRESSE
DNA

World Wealth Report: Antallet af dollarmillionærer boomer i Danmark

69.000 danskerne kan nu kalde sig millionærer målt i amerikanske dollars. Det er 15 procent flere end i fjor.

København – 17. juni, 2015 - Capgemini, en af verdens førende leverandører af konsulentydelser, teknologi- og outsourcingservice har i dag sammen med RBCs Wealth Managements udgivet den årlige World Wealth Report. 

Antallet af dollarmillionærer stiger markant i Danmark. Det viser Capgemini og RBCs Wealth Managements årlige World Wealth Report. Ved udgangen af 2014 var 69.000 danskere millionærer målt i amerikanske dollars. Det er 14,7 procent flere end i 2013, hvor der var 60.200 dollarmillionærer.

Det er tredje år i træk, at der bliver markant flere danske dollarmillionærer. Siden 2011 er der blevet 51 procent flere. Dengang havde den eksklusive klub kun 45.600 medlemmer.  

Antallet af dollarmillionærer stiger også mere i Danmark end i resten af verden. Globalt set kunne 14,6 millioner mennesker kalde sig millionær i dollars i 2014, hvilket var 6,7 procent flere end i 2013.

Den danske dollar-millionærklub vokser betydeligt hurtigere end de fleste europæiske lande. I gennemsnit steg antallet af dollarmillionærer fire procent i Europa i 2013.Det er 23 procent under den danske vækst. I alt er 0,4 procent af den europæiske befolkning dollarmillionærer, mens over én procent af danskerne kan smykke sig med den titel.

Asien og stillehavsområdet har for første gang overtaget Nordamerikas position som verdensdelen med det højeste antal dollarmillionærer - 4,69 millioner af slagsen. Dollarmillionærer i Nordamerika har dog stadig den største samlede formue – 16.2 billioner US-dollars mod 15.8 billioner dollars i Asien og stillehavsområdet. I Europa har de fire millioner dollarmillionærer en nettoformue 13 billioner dollars.

Hvem er dollarmillionærer (High Net Walue Individuals): Din nettoformue overstiger 1 millioner dollars (6,12 millioner kroner ved udgangen af 2014). I din nettoformue er ikke medregnet friværdi i din privatbolig, eventuelle samleobjekter og varige forbrugsgoder, men altså blot din formue målt på værdi af kontanter, opsparing, værdipapirer, pensionsmidler og værdi af andre ejendomme minus din gæld.

Om World Wealth Report 2015

World Wealth Report fra Capgemini og RBC Wealth Management er branchens førende måling af dollarmillionærer (kaldet High Net Worth Individuals, HNWIs), deres rigdom og de globale og økonomiske forhold, som driver udviklingen inden for formueforvaltning. Rapporten baserer sig på statistik fra blandt andet Verdensbanken og IMF

Den samlede rapport kan downloades på www.worldwealthreport.com

todo todo
Kontakt
  • Mohamed Attazgharti
    Mohamed Attazgharti
    Marketing & Communication Director
    +45 52189431