TMAP HD
Der opstod en fejl ved hentning af captcha-billede
NYHED
SOFTWARETEST

En ny måde at softwareteste på med TMap® HD!

Otte år efter at Danmark og resten af verden blev bekendtgjort med TMap® NEXT, lancerer Capgemini-gruppen deres senest skud på stammen: "TMap® Human Driven" (TMap® HD).

Denne nye testmetode inkarnerer et skift fra en traditionel metode til et mere innovativt byggeklodsprincip. Den nye TMap® HD er i fuld overensstemmelse med de nuværende tendenser og teknologier såsom Social, Mobile, Analytics, Cloud, Internet of Things og software udvikling ved hjælp af Agile / Scrum metoder.

Metoden der sigter efter højeste kvalitetsniveau i produkterne tager udgangspunkt i følgende fire elementer:

 • Forenkling af arbejdet
 • Industrialisering og standardisering af dag til dag processer
 • Tæt samarbejde med slutbrugere
 • Udvælgelse af de rigtige folk med den rette tankegang

Anvendelse af fire elementer
Med den nye TMap® HD, får it-professionelle mere spillerum til at bestemme den bedste test metode, ved hjælp af en række byggeklodser baseret på disse fire elementer: forenkling, integrering, industrialisering og bemanding af test teams og projekter med de rigtige folk.

Forenkling kan f.eks. være, at man nedbryder og udfører test i de mindst mulige enheder. Dvs. målet er, at minimere antallet af trin fra planlægning eller processer, som tilføjer minimal eller ingen værdi. Integration betyder, at test ikke længere er isoleret, men bliver en integreret del af hele software-udviklingsprocessen. Separat testplanlægning vil derfor ikke længere være nødvendig og testdokumentation er indarbejdet i processen med at designe, bygge og udvikle applikationer. Industrialiseringen gælder for hele processen og betyder, at udnyttelsen af værktøjer til automatisering af testdesign, planlægning og udførelse bliver afgørende. Industrialiseringen giver dermed plads til at skabe merværdi, eller så at sige at arbejde "intelligent" med softwaretest, da en del af arbejdet er blevet industrialiseret.

TMap® HD dedikeret bog og hjemmeside
Den nye TMap® HD er skrevet som en roman baseret historie, som professionelle testere og Quality Assurance-fokuserede ledere kan forholde sig til. Bogen med titlen "Neil’s Quest for Quality" beskriver historien om en organisation, der kæmper med kvalitetssikring af software. Der er tale om komplekse projekter, hvor deadlines og budgetter konstant overskrides. Virksomheden i bogen introducerer en avanceret test- og udviklingstilgang, som sætter kvalitet i centrum, og hvor applikationer leveres hurtigere og til lavere omkostninger. Bogen beskriver, hvordan de fire elementer af TMap® HD anvendes i konkrete termer.

"Neils Quest for Quality" og alle andre publikationer fra Capgemini Sogeti eksperter finder du i vores online boghandel i både en soft cover- og ePub version. Hertil er der en ny hjemmeside, dedikeret til TMap® HD, der vil tjene som en fællesskabsplatform, hvor it-fagfolk kan dele viden og aktivt fremme udviklingen i test området.

todo todo
KONTAKT
 • Margit Sejerkilde
  Margit Sejerkilde
  Team Manager, Digital Assurance & Testing, Jylland & Fyn
  +45 52189787