ISTQB Foundation på dansk
NYHED
SOFTWARETEST

Nu kan du tage den opdaterede ISTQB Foundation på dansk

Kurset giver dig adgang til en af verdens mest anerkendte certificeringer i softwaretest. Det blev opdateret i 2018, og den nye version er nu oversat fra engelsk.

Gennem årene har tusindvis af kursister i hele verden opnået certificering via ISTQB Foundation. Kurset er kernen i ISTQB Certified Tester-forløbet og sikrer dig en grundlæggende forståelse af software-test.

Kurset blev senest opdateret i 2011, men nu foreligger altså en opdateret syllabus (pensum). Den nye version er baseret på det eksisterende kursusgrundlag men er tilpasset den moderne virkelighed.

Det fortæller, Head of Training & Principal Consultant hos Capgemini, Gitte Ottosen.“Den nye version afspejler de ændringer, vi oplever i såvel markedet som teknologien og udviklingsmetoderne. Her er blandt andet et øget fokus på agil udvikling, continuous integration og continuous delivery. Samtidig fastholdes de principper og best practices, der eksisterer i dag,” fortæller hun.

For de indviede, medfører ændringerne færre K1- og K2-lærepunkter, et øget fokus på K3-lærepunkter og reviews i kapitel 3 samt mindre fokus på white box testing i kapitel 4.

Globale standarder

Certificeringer opnået gennem 2011-syllabussen gælder stadig. Selvom kurset på flere punkter nu er opdateret, sikrer det stadig kursisterne de samme fundamentale kompentencer som hidtil, fortæller Gitte Ottosen.

“Man får som altid en grundlæggende viden om testprincipper og -planlægning, en tilgang til test som følger globale standarder samt kendskab til effektive testteknikker og testafviklingsteknikker. Desuden tilegner man sig den alment anerkendte terminologi på området.”

Kurset henvender sig til testere, testledere, projektledere, udviklere eller kvalitetsledere med interesse for softwaretest. Det forventes, at man har et grundlæggende praktisk kendskab til it.

Hos Capgemini varetages undervisningen af såkaldt spillende trænere. Det vil sige undervisere, der selv arbejder hands-on med test hos kunder. Hos os kan du desuden gennemføre både selvet kurset og din eksamen på enten dansk eller engelsk.

Læs mere om kurset og tilmeld dig her.

todo todo
Kontakt
 • Gitte Ottosen
  Gitte Ottosen
  Head of Training & Principal Consultant
  +45 5218 9711
 • Anne Olsen
  Anne Olsen
  Sales Manager
  +45 5218 9048