Testing Tuesday
EVENT
SOFTWARETEST

Testing Tuesday

Første tirsdag i måneden inviteres du til Capgeminis Testing Tuesday. Et morgenmøde udviklet til testprofessionelle og med fokus på hvad der rører sig inden for test.

Den første tirsdag i hver måned vil vi gerne invitere dig til morgenmøde med fokus på test - vi kalder det Testing Tuesday. Testing Tuesday skal sikre den fortsatte innovation og fremgang der er inden for test og samtidig sætte rammen for diskussioner og debat. Agendaen vil skifte for hver måned og tage fat i nyt som gammelt. Det nye for at innovere og det gamle for at optimere.

Testing Tuesday er et gratis arrangement der afvikles i både København og Aarhus, dog kan emnerne variere i forhold til lokation. 

I fanerne foroven kan du se kalenderen for de planlagte arrangementer samt finde detaljer for afviklingerne i Aarhus og København.

På sessionerne er der begrænsede pladser, hvilket skal sikre højt udbytte for deltagerne og plads til to-vejs kommunikation.

 • Lokation: København
  Capgemini
  Delta park 40
  2665 Vallensbæk Strand

 • Lokation: Aarhus
  Capgemini
  Skanderborgvej 234
  8260 Viby J

 

Testing Tuesday er udviklet og drives af testprofesionelle til testprofesionelle.

Gitte Ottosen - Rådgivende konsulent, Aarhus

Gitte Ottosen

Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Danmark og har tyve års erfaring som tester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master, CAT certificeret, ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed.

Testteknikker i praksis

Vi lærer om dem på kurser, der er rigtig mange at vælge imellem, og de kan være svære at bruge i praksis! Det er selvfølgelig testteknikkerne jeg taler om her 😊

I en læringssituation bruger vi eksempler og de første øvelser kan være simple og overskuelige for at få styr på hvordan de enkelte teknikker skal anvendes. Man fokuserer på at få teorien ind under huden – at forstå hvorfor og hvordan de anvendes op mod vores testbasis. Men så kommer man hjem til virkeligheden; tynde til dels udokumenterede krav, tidspres i projektet og måske også en manglende forståelse i organisationen for tilgangen. Derfor bliver testteknikkerne ofte ikke taget med tilbage til dagligdagen, de bliver liggende i mappen med kursusmaterialet og støver til.

Men det behøver ikke være sådan, og det bliver fokus på testing Tuesday den 9. oktober. Her vil vi lægge den teoretiske del på hylden og fokusere på warstories fra skyttegravene ude i den virkelige verden.

Christian Ottosen vil fortælle om sin brug af testteknikker til at skabe overblik og forstå systemet der skal testes i en verden der ikke kun består af software, og hvor dokumentationen often er minimal.

Annemette Clement vil med udgangspunkt i sit arbejde på et større projekt i den sundhedsfaglige del af IT, dele sine erfaringer med anvendelse af testteknikker til at støtte op om design og specifikation af testcases til system og system integrations test.

Glæd jer til en spændende morgen med tips og tricks til hvordan du får hul på brugen af testdesignteknikker i praksis.

Praktisk information

 • AFVIKLET
 • Dato: 9. oktober 2018
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (registrering fra klokken 07:30)
 • Lokation: København - Capgemini Danmark A/S, Delta Park 40, 2665 Vallensbæk Strand
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Christian Ottosen, System & Test Engineer (Dynaudio) | Annemette Clement, Test Analytiker og træner (Capgemini Sogeti)
 • Sprog: dansk

Om talerne

Christian Ottosen kommer oprindeligt fra en karriere som teknisk officer i Flyvevåbnet, men har de sidste tre år arbejdet med test – først i Systematic i Århus men siden november hos Dynaudio hvor han er en del af deres Research and Development team med fokus på kvalitet og test.

Annemette Clement er en af vores dygtige trænere i Quality Academy, med en dagligdag som test analytiker på et stort program til sundhedssektoren. Annemette har en uddannelse som IT produktudvikler, og brænder for matematik og undervisning.

Agile - når projekterne bliver store

Oktobers Testing Tuesday finder sted ANDEN tirsdag i måneden da vi har haft en travl september med konference mv. Til gengæld har vi et rigtig spændende program for dagen.

Den grundlæggende agile filosofi er jo at agil udvikling gennemføres i teams bestående af 7 plus minus 2 medlemmer, der tilsammen har alle kompetencer til at kunne analysere, designe, udvikle, test og levere kvalitets software til kunden. Men hvad så når systemerne bliver store, måske endda rigtig store? Hvordan kan vi bevare det agile mindset i den kontekst? Testing Tuesday i oktober tager dette emne op, vi skal se på to forskellige måder at adressere denne udfordring på.

Morgenen indledes med en kort introduktion fra Gitte Ottosen til nogen af de udfordringer vi møder når vi ser på skaleringen af den agile model – primært set fra testerens synspunkt. Herefter går vi videre med to spændende præsentationer fra den virkelige verden. Rikke Hoegrebe fra Systematic vil præsentere nogen af de udfordringer hun har oplevet som testmanager på et stort health care program, og hvordan man via Systematics udviklingsmodel har valgt at adressere disse. Herefter giver vi ordet til Søren Ørskov Olsen, der har arbejdet som testmanager hos Arla i en lidt anderledes agil model,  her har man nemlig valgt at implementere Scaled Agile Framework.

Praktisk information

 • AFVIKLET
 • Dato: 9. oktober 2018 
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (registrering og morgenmad fra klokken 07:30)
 • Lokation: Aarhus - Capgemini Danmark A/S, Skanderborgvej 234, 8260 Viby
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Rikke Hogrebe (Testmanager, Systematic) | Søren Ørskov Olsen (Testmanager, Capgemini)
 • Sprog: dansk

Om talerne

Rikke Hogrebe er Senior Testmanager hos Systematic HealthCare på Columna CIS – den elektroniske patientjournal. Rikke har arbejdet med test igennem de seneste 15 år hvoraf de sidste 5 år har været hos Systematic. Hun har en sundhedssfaglig baggrund og har igennem årene bygget forskellige test certificeringer ovenpå, herunder Advanced Test manager og Tmap Test manager.

Til dagligt har Rikke det faglige og personalemæssige ansvar for team testerne i CIS projektet. Det daglige arbejde har et højt fokus på processer, kvalitetssikring, planlægning og rapportering – både internt og eksternt. På husniveau indgår Rikke i de overordnede proces forbedrende aktiviteter samt har hun deltaget i de seneste to CMMI re-appraisals i Systematic.

Søren Ørskov Olsen er konsulent hos Capgemini og har været gennem Capgeminis graduate/YP program. Søren har arbejdet som Test Manager og Scrum Master hos Arla siden oktober 2016, hvor han har fået erfaring med SAFe og agile gennem flere forskellige projekter. Søren er uddannet inden for Digital Design fra Aarhus Universitet og har erfaring med brugerinddragelse og designprocesser indenfor interaktionsdesign.

todo todo
Kontakt
 • Gitte Ottosen
  Gitte Ottosen
  Ansvarlig, kursusforretningen
  +45 52189711