Testing Tuesday
Der opstod en fejl ved hentning af captcha-billede
EVENT
SOFTWARETEST

Testing Tuesday

Første tirsdag i måneden inviteres du til Capgeminis Testing Tuesday. Et morgenmøde udviklet til testprofessionelle og med fokus på hvad der rører sig inden for test.

Den første tirsdag i hver måned vil vi gerne invitere dig til morgenmøde med fokus på test - vi kalder det Testing Tuesday. Testing Tuesday skal sikre den fortsatte innovation og fremgang der er inden for test og samtidig sætte rammen for diskussioner og debat. Agendaen vil skifte for hver måned og tage fat i nyt som gammelt. Det nye for at innovere og det gamle for at optimere.

Testing Tuesday er et gratis arrangement der afvikles i både København og Aarhus, dog kan emnerne variere i forhold til lokation. 

I fanerne foroven kan du se kalenderen for de planlagte arrangementer samt finde detaljer for afviklingerne i Aarhus og København.

På sessionerne er der begrænsede pladser, hvilket skal sikre højt udbytte for deltagerne og plads til to-vejs kommunikation.

 • Lokation: København
  Capgemini
  Delta park 40
  2665 Vallensbæk Strand

 • Lokation: Aarhus
  Capgemini
  Skanderborgvej 234
  8260 Viby J

 

Testing Tuesday er udviklet og drives af testprofesionelle til testprofesionelle.

Gitte Ottosen - Rådgivende konsulent, Aarhus

Gitte Ottosen

Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Danmark og har tyve års erfaring som tester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master, CAT certificeret, ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed.

Mens vi venter på at alt kvalitetssikrer sig selv - er din APP-bruger da tilfreds?
Automatisk APP test, NU!

Med millioner af apps som en vigtig kanal for brugere og kunder - hvor mange forsat tester, som for 10 år siden, da iPhone3G kom frem – er det på tide med en snak om Automatisk app test – København den 3. september og senere i Aarhus.

Vi sætter fokus på, hvordan vi forholder os til de apps, der er i markedet, samt de udfordringer og problemer mange står overfor.

Vores hverdag er fyldt med apps – lige fra dem vi bruger til at kommunikere med, styre indkøb, håndtere økonomi, til de mere specialiserede. En fælles faktor er, at den daglige bruger forventer at appen virker – både i tilgængelighed, funktionalitet og hastighed. Og alle udviklere og app-ejere står overfor en række kvalitetsmæssige udfordringer, både med hensyn til udvikling, teknologi, kritikalitet og en løbende kvalitetssikring.

For mange virksomheder er appen:

 • ”bare” endnu en kanal/brugergrænseflade til deres andre kanaler
 • for nogle deres administration
 • for andre er det deres produkt
 • og andre igen management software til deres isenkram

Kendetegnende for dem alle er, at de bliver vigtigere og vigtigere i kontakten med kunder. Apps bliver mere forretningskritiske for de fleste virksomheder, og samtidigt har mange en tendens til at glemme dem.

Flere overvejer testautomatisering, for at undgå de mange kræfter på repetitive opgaver. Det at det er svært og en travl hverdag, gør dog at mange ikke tager sig tid eller prioriterer det. Vi vil på dette morgenseminar give jer indblik i vigtige overvejelser, betragtninger og løsninger.

Brian Olsen starter dagen ud med en introduktion til rejsen fra overvejelse til implementering af testautomatisering af apps. En rejse der også opfordrer til at tænke bredere og dybere, før du køber din næste app ude i byen. De forkerte valg kan gøre testen krævende og dyr.

Teknologien har betydning for autotesten! Hvorfor er det, at der er behov for automatisering – styret af en prioritering mellem forretningskritikalitet versus den indsats, der skal til for at sikre en fuldt operationel app. Netop i det spænd, mellem kritikalitet og indsats, går de fleste efter en 100% dækning uden tanke på, om der er andre muligheder.

Derfor påstår vi, at der er behov for en tilpasset løsning, værktøj og framework - målrettet netop mod kvalitetssikringen af din app. Brian Olsen kommer ind på, hvorfor det er tilgang, strategi og valg af teknologi for appen, der kan være afgørende for, hvad det koster at teste den. Han forklarer hvad et framework består af og hvorfor et værktøj ikke er et framework.

Micro Focus er kendt for at have en række spændende værktøjer til test bla. til testautomatisering.  Micro Focus er ved at udvikle fremtidens værktøjer, der kan understøtte en moderne tilgang til test af apps automatisk - på en ny, enkel og nemmmere måde.

Kim Westergaard fra Micro Focus kommer forbi og introducerer os til deres værktøjer og giver en live-demo af, hvordan det kan se ud.

Praktisk information

 • Dato: 3. september 2019 
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (registrering og morgenmad fra kl. 07:30)
 • Lokation: København - Capgemini Danmark A/S, Delta Park 40, 2665 Vallensbæk Strand
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Kim Westergaard, Solution Consultant (Micro Focus) | Brian Olsen, SME Test Automatisering (Capgemini)
 • Sprog: dansk

Tilmelding

Om talerne

Brian Olsen har siden det forrige årtusinde arbejdet med test og kvalitetssikring bla. ved hjælp af værktøjer og har hjulpet 100+ kunder med forskellige løsningsforslag og rådgivning – herunder strategi, transformation, modenhed, automatisering, testdrevet udvikling, værktøjer og organisering i SAFe, Agile og DevOps.

De seneste år har Brian sammen med Capgeminis tekniske konsulenter arbejdet på at lave endnu mere effektiv automatisering af test, herunder test af mobile apps.

Brians mangeårige erfaring i mange roller som bla. rådgiver og leder kombineret med hans brede tekniske profil gør, at han inkluderer flere betragtninger i de automatiseringsløsninger Capgemini former til vores kunder sammen med vores samarbejdspartnere. Ifølge Brian skal vi følge med udviklingen og det øgede pres, på at kunne levere funktionalitet hurtigere og hurtigere – det betyder at automatisering er blevet en nødvendighed. Anbefalingen fra Brian er at før vi bygger vores applikationer, skal vi tænke mere over vores teknologivalg og applikationsløsninger samt se bredere end test og værktøjer. Dermed siger han ikke at værktøjer og test ikke er vigtige komponenter.

Kim Westergaard fra Micro Focus har de seneste 5 år arbejdet som solution konsulent for forskellige software huse og har gennem utallige kunde cases, opbygget en stor indsigt i de udfordringer som virksomheder står overfor, og specielt dem der er indenfor software- test og compliance. Kim har arbejdet mange år inden for test, proces optimering, automatisering og har en stor forkærlighed for agil udvikling og test i denne sammenhæng.
Micro Focus er en britisk multinational software- og informationsteknologivirksomhed, der har opkøbt mange software produkter inden for Enterprise applikationer, integration og management software. Inden for test er Micro Focus nok mest kendt for ALM Quality Center, Quick Test Professional og Lean FT, men også spændende produkter som ALM Octane og performancetest løsninger samt cloud baserede løsninger. Micro Focus ejer også den tidligere Silk Borland suite.

Udover at have samlet en imponerende samling af software produkter, forsætter Micro Focus også udviklingen af fremtidens værktøjer og kommer jævnligt med udvidelser til løsning af kendte problemstillinger.

Testeren og Testmanagerens nye coachende rolle

I de senere år oplever mange testfaglige at deres rolle ændrer sig, at de i stedet for de klassiske testfaglige roller får en mere coachende hverdag hvor fokus er på at hjælpe teams og projekter med at tage større ejerskab i forhold til test og kvalitetssikring. På Testing Tuesday den 3.9 kommer Louise fra Ebay og Jacob fra Capgemini og giver inspiration til aktiviteter og metoder du kan tage med videre.

Kan alle teste?

Louise fortæller; Hos ebay arbejder vores QA’er som coaches, og deres primære opgave er, at lære fra sig og snakke med kollegaer om, hvordan vi kvalitetssikrer, samt sørger for at alle tager ansvaret for god kvalitet i vores produkter. Vi arbejder agilt og prøver hele tiden nye ting af. En af de ting vi arbejder med, er et begreb vi kalder MOBtesting.

MOBtesting går i al sin enkelthed ud på, at vi sidder samlet i en gruppe tester – på én pc, med ét tastatur. Så hvad gør vi helt præcist? Hvad giver det os? - Og hvorfor bringer det værdi at sidde så mange mennesker om en PC? Dét vil jeg fortælle jer om, og så kan vi sammen tage snakken om, hvordan du kan tage det med til din virksomhed, og gøre det til noget du kan bruge i din dagligdag.

QA og Test manageren som agile coach

Jacob fortsætter; Har du stået i den situation, hvor din test strategi eller test plan gav rigtig meget mening… men andre kunne ikke se lyset? Eller har du været i projekter, hvor Test manageren lagde den store motorvej for QA og test, mens projektdeltagerne kørte på en landevej ved siden af?

Lad os tage temperaturen på, hvordan vi som QA og Test managers kan sikre, at QA og test tænkes ind i agile projekter fra start til slut. Vi vil dykke ned i, hvordan vi får vores strategier og planer til at resonere i resten af projektet eller organisationen, og hvad vi, som Test managers, skal være opmærksomme på i samspillet med øvrige projektdeltagere.

Med udgangspunkt i sine erfaringer i facilitering, ledelse og coaching af testteams og udviklerteams i implementering af QA og test aktiviteter i agile projekter, vil Jacob Fisker tage os på en dialogbaseret rejse med fokus på QA og Test managerens rolle som coach for at opnå målene i agile projekter.

Praktisk information

 • FULDT BOOKET
 • Dato: 3. september 2019 
 • Tidspunkt: kl. 08:00 - 10:00 (registrering og morgenmad fra kl. 07:30)
 • Lokation: Aarhus - Capgemini Danmark A/S, Skanderborgvej 234, 8260 Viby
 • Deltagelse: gratis
 • Indlægsholdere: Louise Thyrring Rasmussen, QA Lead (Ebay) | Jacob Fisker, Senior Konsulent (Capgemini)
 • Sprog: dansk

Tilmelding

Arrangementet er fuldt booket

Om talerne

Louise Rasmussen har arbejdet med test i 13 år. Hun startede ud i store vandfalds virksomheder, før den agile verden ved Ebay kaldte på hende. Hun er nu leder af QA teamet på nogle af Danmarks største online markedspladser, dba.dk og bilbasen, samt bilforhandler værktøjet Bilinfo. Louises filosofi er, at samarbejde giver de bedste resultater og tillid vinder over kontrol. QA teamet arbejder som kvalitets ambassadører, ikke udførende testere. I deres squads har de tæt samarbejde med produkt og udvikler kollegaer. Hendes holdning er, at man opnår bedre resultater når man husker at tale sammen og lytte til hinanden, frem for at kommunikere på skrift.  

Jacob Fisker er People Manager og Senior Consultant hos Capgemini. Inden han for 4 år siden for alvor kastede sin kærlighed over Quality Assurance og test, arbejdede han i 7 år med forretningsudvikling og innovation i store offentlige virksomheder. Jacob abbonerer på at inddragelse, tillid og samspil er naturlige forudsætninger for, at vi får succes med at få løftet fokus på QA og test, og vigtigheden af det – og så må det jo også gerne være sjovt at arbejde med QA og test😊 

todo todo
Kontakt
 • Gitte Ottosen
  Gitte Ottosen
  Ansvarlig, kursusforretningen
  +45 52189711