Meet Isabel Evans

Testerens rolle når det agile projekt går SAFe

Sara Stürup Willer, QA seniorkonsulent ved SEGES

Testerens rolle når det agile projekt går SAFe

Tilbage til programoversigt
Tilbage til taleroversigt

For den agile tester er det ofte et ønske og en ambition om at kunne bidrage til at højne produktets kvalitet og værdi via deltagelse i teamets arbejde. Indføring af agile processer og SAFe påvirker den agile testers rolle og muligheder i teamet. 'Imagine' en verden hvor en tester kunne påvirke SAFe modellen til at være bedst muligt udgangspunkt for test… er der så overhovedet noget man skal gøre anderledes? – Og er det egentlig i den agile testers interesse at gå SAFe-vejen? Eller er det bare noget bøvl?

Med udgangspunkt i sine egne erfaringer som agil tester i en SAFe organisation ved SEGES vil Sara Stürup Willer give sit bud på, hvordan den agile tester finder vejen til at skabe værdi. Sara vil forklare hvordan testeren kan bidrage til produktets kvalitet udover det at udføre test af produktet/systemet. I den forbindelse er det vigtigt at man som agil tester (både med og uden SAFe) gør sig det klart hvilke aktiviteter der skal bevise, at produktet opfylder krav/accept kriterier – og hvilke aktiviteter der skal bidrage til at opnå det bedste produkt for kunde/bruger/os selv.

 

Isabel-Evans.png

 

Sara Stürup Willer er en dedikeret og engageret tester med 13 års erfaring med rollen som tester i et agilt team. Sara har blandet andet arbejdet med udvikling af missionskritisk software til forsvaret i Systematic. Hun har i en længere årrække arbejdet med softwaretest af data management-systemer hos Kamstrup og har det seneste år været QA seniorkonsulent ved SEGES, hvor hun som agil tester har været med på rejsen med indføring af SAFe i hele udviklingsorganisationen. Sara er ISTQB certificeret og har gennem længere tid dygtiggjort sig indenfor den kontekstdrevne test i agile udviklingsmiljøer. Sara har en del personlige kæpheste omkring at sikre den rigtige test på det rigtige tidspunkt i udviklingen og i den forbindelse er testerens domæneforståelse alfa og omega i hendes arbejde.. Hun praktiserer kvalitetssikring i bred forstand og er om nogen en varm fortaler for at kvalitet IKKE er noget man tester ind i produktet.

todo todo