Meet Isabel Evans

Test i en skaleret agil udviklingsmodel

Gitte Ottosen, Rådgivende Konsulent og ansvarlig for kurser hos Capgemini Danmark

Test i en skaleret agil udviklingsmodel

Tilbage til programoversigt
Tilbage til taleroversigt

Præsentation på dansk

Agile har været på menuen siden 2001 hvor det agile manifest blev defineret, endda tidligere bare uden begrebet agile men i form af extreme programming. I de senere år er der dukket en række skalerede agile modeller op i billedet, og især Scaled Agile Framework SAFe har fået en prominent plads i mange firmer i Danmark efterhånden.

Men SAFe siger meget lidt om test, og om testmanagement – der tales om ”build in quality”, om TDD, BDD og et par andre testaktiviteter nævnes også i forbifarten. Men hvad gør man egentlig når man skal have styr på test og kvalitet i en skaleret agil model, hvor er testmanagement blevet af og hvem laver hvad?

3 key takeaways:

  • Testmanageren som coach
  • Team Vs. Train - hvor er testen henne?
  • Build in Quality - Hvad er det for en størrelse?

 

Isabel-Evans.png

 


Gitte Ottosen er Rådgivende Konsulent hos Capgemini Danmark og har tyve års erfaring som tester med fokus på såvel test som test management. Hun er certificeret Scrum Master, CAT certificeret, ISEB/ISTQB Practitioner i softwaretest samt certificeret TMap Test Engineer. Hun er en test evangelist, der prædiker behovet for en struktureret og engageret tilgang til test - men det er også en rolle der sikrer kreativ og sjov test, og det er en rolle der kræver ikke blot dyb faglig indsigt, men også lidenskab og vedholdenhed.

todo todo