Meet Isabel Evans

Fra teststrategi til testdesign

Anne Thilde, Senior Test Engineer hos Systematic  | Rikke Hogrebe, Senior Testmanager hos Systematic

Fra teststrategi til testdesign

Tilbage til programoversigt
Tilbage til taleroversigt

Præsentation på dansk

Forestil dig en verden hvor din produktrisikoanalyse danner grundlag for din teststrategi, og hvor testdesign og specificering støtter op omkring teststrategien på en struktureret og transparent måde…..

I CIS HealthCare er det faktisk det vi gør! En konkret visualisering af vores produkt danner basis for vores Testarkitektur. Dvs. afhængigt af vores konkrete produktrisiko, sammenstykker vi den test som tilsvarer med en 1-1 sammenhæng til testarkitekturen. Det lyder ret simpelt og lige til, men for at kunne gøre dette er der nogle bagvedliggende processer og forudsætninger, som skal være på plads. Processer, som kan være tidskrævende og bekostelige i vedligeholdelse, men som i sidste ende giver os et veldokumenteret resultat og kendt indsigt i produktets kvalitet.

Testdesign og regressionstest skal være på plads. Ny udvikling skal tænkes ind i de eksisterende strukturer eller hvis det giver anledning til nye elementer til vores produkt, at vi får indarbejdet det i vores testarkitektur. Det kræver også, at du kan være sikker på, at din testsuite er ensartet og struktureret på tværs af dit produkt. Når organisationen kommer over en vis størrelse, er der ligeledes faktoren af at omsætte strategi og arkitektur på en ensartet måde på tværs af alle teams.

Det kræver at alle er med på samme retning, det kræver opfølgning og review, samt indsigt og overblik i løsningen.

3 key takeaways:

  • Undgå redundant test gennem struktureret tilgang til test
  • Optimer brugen af dine testaktiviteter
  • Få synlig værdi af en risikobaseret tilgang til test

 

Isabel-Evans.png

 

Anne Thilde Andersen er Senior Test Engineer hos Systematic HealthCare på Columna CIS – den elektroniske patientjournal. Anne Thilde har arbejdet med test igennem de seneste 7 år. Hun har en baggrund som civil ingeniør i Sundhedsteknologi og er certificeret ISTQB Advanced Test Analyst og Tmap Test Engineer.

Til dagligt arbejder Anne Thilde som testarkitekt med fokus på det overordnede testdesign. I tæt samarbejde med team testerne udarbejdes teststrategi for testopgaven og udvælgelse af testdesign, dette for at sikre ensartet og struktureret test på tværs af produktet.

 

 

 

Isabel-Evans.png

 

Rikke Hogrebe er Senior Testmanager hos Systematic HealthCare på Columna CIS – den elektroniske patientjournal. Rikke har arbejdet med test igennem de seneste 15 år hvoraf de sidste 5 år har været hos Systematic. Hun har en sundhedsfaglig baggrund og har igennem årene bygget forskellige test certificeringer ovenpå, herunder Advanced Test manager og Tmap Test manager.

Til dagligt har Rikke det faglige og personalemæssige ansvar for team testerne i CIS projektet. Det daglige arbejde har et højt fokus på processer, kvalitetssikring, planlægning og rapportering – både internt og eksternt. På husniveau indgår Rikke i de overordnede proces forbedrende aktiviteter samt har hun deltaget i de seneste to CMMI re-appraisals i Systematic.

todo todo