TestExpo 2016

Indlæg på Go Digital

Indlæg på Go Digital

 

Tilbage til TestExpo™

Nye teknologier - nye testtilgange - er vi forberedt?

Den teknologiske udvikling går stærk – nye teknologier ser dagens lys – og udfordrer naturligvis testernes værktøjskasse. De seneste områder er SMAC (Social – Mobile – Analytics – Cloud), der er en samlebetegnelse for de fire teknologier, der i øjeblikket driver den forretningsmæssige innovation for mange virksomheder. Et andet område er IoT (Internet of Things), der omhandler den mulige værdiskabelse og serviceforbedring ved udveksling af data mellem forskellige operatører og de forbundne enheder i IoT.

Disse nye teknologier vil ændre fokus for softwaretest, og generelt øge vigtigheden af test og kvalitet. En af de væsentligste af de mange årsager til dette er, at disse nye teknologier øger it-systemernes sårbarhed, hvorfor test og kvalitet er vigtig.

Ole vil i dette indlæg komme ind på områder som:

 • Fra test af traditionelle it-løsninger til SMAC og IoT
  • Udfordringerne for test og kvalitet
  • Teststrategi og fremgangsmåder
  • Testteknikker, miljø og data
 • Fremtidens teknologier – fremtidens testkompetencer
 • Fremtidens tester – super tester eller super tekniker
 • Er vi som testere klædt på til ’fremtiden’ og dens udfordringer i relation til test og kvalitet.

Ole Chr. Hansen, Managing Consultant hos Capgemini Sogeti 

Ole Chr. HansenOle Chr. Hansen er fortaler for struktureret softwaretest og kontinuert forbedring af testprocesserne. Han har arbejdet professionelt med test de sidste 16 år hos en række danske virksomheder, og nyder at udbrede sin viden og holdninger på kurser, konferencer og workshops. Ole er en af Capgemini Sogetis mest anvendte undervisere, der med sin kombination af faglig viden, pædagogisk tilgang og humor gør ham til en af Danmarks mest efterspurgte på området. Ole underviser med udgangspunkt i markedets kendte teststandarder, herunder ISTQB og TMap NEXT samt egne erfaringer.

Oles mantra er det systematiske og strukturerede, og han tager ofte udgangspunkt i sin fascination af matematikkens forunderlige og spændende univers.

 • Tid:  kl. 10.20 - 11.00 
 • Sprog: dansk

Skær ned på de manuelle tests - Automatisér! ...og undgå skader!

I Bankdatas mobilteam står vi for at udvikle, vedligeholde og supportere vores 11 pengeinstitutters mobilbanker. Hvert pengeinstitut har to mobilbanker (privat og erhverv), og de findes til henholdsvis 3 og 2 platforme. Vi vedligeholder dermed sammenlagt 60 apps. Det sidste halvandet år er testbyrden vokset i takt med, at vi har udgivet en mobilbank til erhvervskunder i alle pengeinstitutter, og samtidig bliver der stillet krav til flere og hyppigere releases.

Vores team er på 8 personer. For at forebygge skader i skulder, nakke og apps (bugs) og opretholde en god kvalitet, er det nødvendigt at automatisere så mange tests som muligt. Vi har automatiseret mange af de traditionelle funktionelle tests, men har også udviklet en automatiseret UI-test-rapport, der effektiviserer vores test af UI, farver og design på de forskellige pengeinstitutters mobilbanker. Med UI-test-rapporten er det hurtigt og nemt at sammenligne design på de individuelle apps på alle skærmstørrelser, og vi undgår en masse manuelt arbejde.

Vi lytter til det, kunderne og pengeinstitutterne efterspørger og er derfor sikre på, at det vi leverer, er det de ønsker. I den proces forsøger vi så vidt muligt iterativt at lade den automatiserede test være styrende for udviklingen af koden.

Ved hjælp af vores automatiserede funktionelle tests og UI-test-rapporten kan vi hurtigt sikre os, at alt fungerer og ser ud som det skal, inden vi releaser en ny version. Samtidig får pengeinstitutterne et produkt, de kan stå inde for, og slutbrugerne får en app, de kan bruge i deres hverdag.

 • Automatisér så mange testcases som muligt
 • Verificér non-funktionelle krav automatiseret (UI-test-rapport)
 • Mock services/data for at lave sammenligninger mellem versioner
 • Håndtering af mange apps i et lille team med kendte roller
 • Alle roller i teamet skal udføre exploratory test

På vej til fuld agilitet - hvad betyder det for testen?

Morten Bjerg Gregersen, Projektkonsulent hos Bankdata 

Morten BjergMortenhar over 5 års erfaring med app-udvikling og har udviklet apps til mange større og mindre virksomheder. Det har givet ham et rigtigt godt indblik i, hvad der skal fokus på for at give en god app-oplevelse, og hvor fejl kan forekomme i en app. Siden juni 2014 har han i Bankdata arbejdet på at optimere og automatisere testen af Bankdatas mobilbanker til iPhone, Android og Windows Phone. Ud over udviklingen af automatiserede tests prøver han også konstant at finde på nye måder, hvorpå der kan spares tid. Om det så handler om, at automatisere en masse manuelt ensformigt arbejde, eller om at få samlet tal og statistikker og præsentere dem på en nem og overskuelig måde.

Marianne Gadegaard, Test Manager hos Bankdata

Marianne GadegaardMariannehar arbejdet med test og testledelse i Bankdatas mobilteam i godt 3 år. Da hun startede, var der ikke mange quick guides eller automatiserede tests. Alt blev testet manuelt på mange forskellige versioner af iOS og Android. Det var et stort arbejde at logge ind og teste i alle 12 banker og meget trivielt. På TestExpo 2014 fik hun stor inspiration til automatisering. Det blev prioriteret, at mobilteamet i Bankdata ville øge fokus på kvalitetssikring og der blev taget hul på automatisering af testen. Hun er glad for, at der nu er et andet jobindhold. Mobilteamet er blevet mere agilt og hun har det godt med at apps nu leveres oftere og af meget højere kvalitet.

 • Tid:  kl. 11.05 - 11.45 
 • Sprog: dansk

Undgå crashes, lange svartider og slettede applikationer

Brugernes tålmodighed er tæt på ikke-eksisterende, når det gælder mobile apps, så kvalitet er alfa og omega for at få succes. Men det er lettere sagt end gjort.

Er det en udfordring for jer at teste jeres mobile applikationer på rigtige enheder – og mangler I indsigt i, hvordan applikationen performer på tværs af OS‘er, versioner og enheder? Hør hvordan I kan teste jeres apps og få relevant viden om appens performance, brugeradfærd og brugeroplevelser med HPE Mobile Center & HPE AppPulse Mobile.

Kim Ries Westergaard, Tecnical Consultant hos Hewlett Packard Enterprise

Kim Ries WestergaardKim har mange års erfaring fra den finansielle sektor, hvor han har oparbejdet en stærk kompetence indenfor software test – og ikke mindst i forhold til de compliance-krav, som stilles til softwareløsningerne. Som Scrum Master og agil tester, har Kim førstehåndskendskab til de krav, der stilles til mobile applikationer, korte release cycles og performance. Derudover har Kim gennem sine tidligere jobs og nu hos Hewlett Packard Enterprise opnået et stærkt fundament indenfor automation scripts og test suiter.

Alt sammen kompetencer, som kommer i brug når han rådgiver Hewlett Packard Enterprise’s kunder og partnere.

 • Tid:  kl. 13.10 - 13.40
 • Sprog: dansk

Når digitalisering udfordrer vores tankesæt

Hvad sker der, når underliggende teknologiske tendenser som cognitive computing, internet of things, nye måder at tænke arkitektur på, rammer virksomhederne og vi begynder at bevæge os ind i nye forretningsmodeller, industritransformation og en anden verden? Hvordan skal vi navigere, når en teknologisk løsning ikke længere bare er et system, men nærmere et økosystem af sensorer, forbindelser, partnere og nye datakilder, og vi skal begynde at definere virksomheden i forhold til de API'er den stiller til rådighed? Velkommen til en ny verden og hør, hvordan IBM tænker Internet of Things, arkitektur og forretning sammen til en helhed, og hvad det betyder for den måde vi udvikler, implementerer og tester løsninger.  

Kim Escherich, Nordic Internet of Things Innovation Architect hos IBM

Kim EscherichKim Escherich er Nordic Internet of Things Innovation Architect i IBM og arbejder med nordiske kunder på at finde forretningsmæssige muligheder i Internet of Things og Smarter Planet. På dette område har han mere end 20 års erfaring som arkitekt, konsulent, inspirator og provokatør. Han har bl.a. været chefarkitekt på et af de største RFID-projekter i verden, arbejdet med fødevaresporbarhed, smarter cities, intelligent trafik, supply chain og en række andre områder på tværs af industrier. Han er ofte brugt som keynote på konferencer og har i efteråret 2015 bl.a. talt på ComputerWorld IoT, EmbeddedEverywhere, IBM Business Connect i Stockholm og Oslo samt IDG's Mobility of Things. Han kan findes på Twitter som @kescherich, linkedin: https://www.linkedin.com/in/escherichog udvalgte præsentationer kan ses på https://slideshare.net/escherich.

 • Tid:  kl. 13.45 - 14.15
 • Sprog: dansk

1 testing @ Nordea

Total digital reinvention, seen so far in industries like music and photography is happening to all, also the financial institutions. Nordea needs to ensure high performance, stability and quality, in the midst of this transformation. Quality assurance, with increased testing efficiency focused on the business drivers, is one of the critical paths. The subject on the presentation will be the journey Nordea are on to implement simplified and standardized test instructions aligned with The International Software Testing Qualifications Board (ISTQB®), ensuring a uniform approach to testing in Nordea, easily adoptable by our internal professionals and vendors.

Lars Keller-Schmidt, Head of Testing hos Nordea

Lars Keller-SchmidtLars Keller-Schmidt har arbejdet i den finansielle sektor siden 1986. I løbet af disse år, har hans primære opgaver været ledelse. Lars har besat forskellige topledelses stillinger samt en række linjeledelses stillinger. De sidste 14 år har han arbejdet med test & kvalitetssikring, hvor han har haft ansvaret for at skabe en international testorganisationen hos Nordea IT, på tværs af landegrænser. 

 • Tid:  kl. 14.45 - 15.20
 • Sprog: dansk

Test Improvement & Continuous Integration i IoT sensornetværk

IoT er estimeret til at øge antallet af enheder på Internettet med milliarder af “ting". En stor del af disse enheder er sensorer, som skal levere data til bl.a. Big Data løsninger. Disse sensorer vil være forbundet til Internettet via en række forskellige teknologier.

Pålidelighed og sikkerhed for data er centrale elementer i at levere en løsning der lever op til kravene i industrielle og kommercielle produkter. NEOCORTEC har udviklet en fuldautomatisk testplatform, der udfører test af protokolkode samt applikationskode, hver gang en udvikler tilføjer nye funktioner eller rettelser til kodebasen.

Testplatformen er bygget på standard byggeblokke såsom Jenkins, Github, Nunit og Specflow. Præsentationen gennemgår de udfordringer der er i at teste IoT løsninger, samt de løsninger NEOCORTEC har anvendt. Ligeledes vil der blive talt om de erfaringer der er gjort indenfor test af en teknologi der indeholder både low level embedded SW, embedded Linux SW samt PC SW.

Thomas Steen Halkier, Direktør  hos NEOCORTEC

Thomas Steen HalkierThomas Steen Halkier er Direktør i NEOCORTEC og har en baggrund som Ingeniør. Han har arbejdet med trådløse teknologier i en række forskellige industrier i virksomheder som Nokia, GN Resound og Broadcom Communications. NEOCORTEC er en dansk virksomhed der udvikler og producerer Trådløs Mesh Netværk teknologi der bliver benyttet i en række forskellige applikationer såsom Smart Metering, Smart Cities, Smart Homes/Buildings etc.

 • Tid:  kl. 15.25 - 16.05
 • Sprog: dansk

Tilbage til TestExpo™

 

Indlæg på
Go Digital

Indlæg på
Be Agile

Indlæg på
Stay Secure

todo todo
Kontakt
 • Mohamed Attazgharti
  Mohamed Attazgharti
  Marketing & Communication Director
  +45 52189431
TestExpo 2016
Twitter