TestExpo 2016
EVENT
SOFTWARETEST

TestExpo™ 2016

TAK TIL ALLE DER DELTOG PÅ TestExpo™ 2016 #tedk16

Tak for i år. Vi ses igen i 2017!

TestExpo 2016 Recap!

TestExpo™ lagde i 2016 fokus på test af digitale løsninger, test i den agile kontekst og sikkerhedstest. Ikke mindst; hvilke "Disruptive" teknologier og tendenser de testprofessionelle i højere grad oplever - eller vil opleve - i deres arbejde. 

 

TestExpo™ 2016 - Hackathon 

Den 14. januar 2016 bød vi endnu en gang danske testprofessionelle velkommen til TestExpo™ Hackathon med det formål, at udfordre samt identificere Danmarks bedste testteam. LEGO kom som caseejer, og sikrede en dag sprængfyldt med test, i tråd med temaet - Go Digital. Be Agil. Stay Secure. 

Vinderen blev kåret på TestExpo™ 2016.

Stort tillykke til Maersk Line IT, som nu kan kalde sig: Danmarks bedste testteam 2016! 

Fremtiden truer, hvis ikke vi forstår at ride på toppen af den digitale udvikling, der buldrer frem og er øverst på agendaen hos størstedelen af landets virksomheder. 

Den dynamik som præger markederne, ansporer i stadig stigende grad forretningens ønske om at være på forkant, og i hvert fald ikke komme for sent: dette kræver agilitet på tværs af IT og forretning. Og på sin side svejser den agilitet så forretning og IT sammen i en hidtil uset grad.

Men selv når man løber stærkt, skal man være opmærksom på, om der er nogen, der er ved at stjæle ens pung fra ens baglomme. Agilitet skal kobles med sikkerhed! Tilliden i markedet eroderer hurtigt, og kunderne flygter, hvis applikationerne kompromitterer deres digitale og fysiske sikkerhed.

TestExpo™ 2016 adresserer derfor tre vigtige områder test-Danmark oplever i dag: 

Go Digital. Be Agile. Stay Secure

Go Digital

Den teknologiske udvikling går stærkt og test skal kunne følge med. Et af de nyeste områder er SMAC (Social – Mobile – Analytics – Cloud), der er en samlebetegnelse for de fire teknologier, der i øjeblikket driver den forretningsmæssige innovation i mange virksomheder. Et andet område er IoT (Internet of Things), der drejer sig om at skabe værdi og serviceforbedringer ved udveksling af data mellem forskellige operatører og de enheder, der er forbundet i IoT. Disse to områder er blandt andet med til at drive omstillingen til den digitale forretningsmodel, og det ændrer ikke blot fokus for softwaretest, men øger også generelt vigtigheden af test. Manglende kvalitet i de nye teknologier vil naturligvis øge it-systemernes sårbarhed.

På dette spor stilles der skarpt på forskellige aspekter af test af disse nye teknologier. 

Be Agile

Den agile metode har efterhånden vundet indpas i mange danske IT-virksomheder, og er en del af dagligdagen for mange testere. Alligevel oplever mange at det er en udfordring at få teorien og modellen til at passe med den virkelighed, de oplever. Skiftet fra en metode, hvor de enkelte roller er skarpt definerede og ansvar og opgaver er klart fordelt, til en metode med tværfaglige teams og mere udflydende roller, kan være en udfordring. Samtidig står verden ikke stille, nye metoder præsenteres med jævne mellemrum og det bliver sværere at finde den rette vej frem.

På dette spor stilles der skarpt på forskellige aspekter af agil udvikling og test.

Stay Secure

Cyberkriminalitet har bevæget sig fra at være en mindre gene til endda at overgå omsætningen for narkotika i verden. I dag er cyberkriminalitet noget man er nødt til at tage i betragtning i hvert projekt og hver forretningsproces. Dette har skabt et behov for nye modeller, når der udvikles applikationer og forskellige former for test, og generelt udgør sikkerhed en daglig del af livet. Behovet for sikkerhed er ikke blot en omkostning i nye projekter og i den daglige drift, men også en omkostning for selve det, at bevare legacy intakt.

På dette spor stilles der skarpt på forskellige aspekter af sikkerhed og test.

TestExpo™ 2016 programmet er delt op i tre spor. Hvert spor er tilkendegivet ved en farve.

Go Digital

Be Agile

Stay Secure

 2016 Program 

08.00 - 09.00 Registrering og morgenmad
 
09.00 – 09.10 Velkomst af Nikolaj Langkilde, Capgemini Sogeti
 

09.10 – 09.50

Gør dig klar til The Human Revolution
Anne Skare Nielsen, Future Navigators  

 
09.50 – 10.20 Pause
 
10.20 – 11.00

Nye teknologier - nye testtilgange - er vi forberedt?

Ole Chr. Hansen, sporansvarlig - Capgemini Sogeti


Fra vandfald til agil tester - er der en forskel?

Gitte Ottosen, sporansvarlig - Capgemini Sogeti


Application Security Testing

Jesper Kråkhede, sporansvarlig - Capgemini Sogeti

 
11.05 - 11.45

Skær ned på de manuelle tests - Automatisér! ...og undgå skader!
 
Morten B. Gregersen og Marianne Gadegaard, bankdata

Agil test implementeret i Stage-Gate – kan man det?
Sara Stürup Willer, Kamstrup


How security intelligence and security testing changed our company

Torbjörn Samuelsson, SWEP

 
11.45 - 12.35  Frokost
 

12.35 - 13.05 

TestExpo Hackathon 2016 - Kåring af Danmarks bedste testteam 2016

 
13.10 - 13.40
Undgå crashes, lange svartider og slettede applikationer
af Kim Ries Westergaard, HPE
Azure DevTest Labs - Dynamisk håndtering af testmiljøer
Jørn Floor Andersen, Commentator & Microsoft
Nye forretningsmuligheder - øget risiko for cyber kriminalitet
Jouni Lehto, IBM
 
13.45 - 14.15
Når digitalisering udfordrer vores tankesæt
Kim Escherich, IBM
Test Data Management: the hidden motor behind the SDLC exposed
Dimitris Finas, CA Technologies 
Testing for security: why, what, and how?
Frans van Buul, HPE
 
14.15 - 14.45 Pause
 
14.45 - 15.20

1 testing @ Nordea

Lars Keller-Schmidt, Nordea


Achieving (Fucking) Awesome Testing

Mikael Holmberg Madsen, eBay


Myths and Reality around Threats: Cybersecurity Testing is KEY
Frédéric De Pauw, Ethias og Vincent Lauren, Sogeti Group 

 
15.25 - 16.05

Test Improvement & Continuous Integration i IoT sensornetværk

Thomas Steen Halkier, NEOCORTEC


Hvordan Forca organiserer sig til agil succes

Anne Marie Jess Hansen, Forca


Why and how we are investing in Application Security Testing 
Saeid Mojtahedzadeh, Skatteverket Sverige

 

16.10 - 16.50 

The Disruptive Technology of Tesla and its Impact on The Future of The Automotive Industry 
Peter Bardenfleth Hansen, Tesla Motors

 
16.50 - 17.00 Tak for denne gang af Nikolaj Langkilde, Capgemini Sogeti

 

Indlæg 
Go Digital

Indlæg på
Be Agile

Indlæg på
Stay Secure

Keynotes

Kompleksitet er vor tids største fjende. Kompleksitet handlingslammer, fratager folk troen på at de kan gøre en forskel, og reducerer ledere til bureaukrater, mens vi alle glæder os til at komme hjem og se den store bagedyst. Eller gå på pension. 

Overblik er modgiften. Overblik skabt af dygtige mennesker i dedikerede fællesskaber kan ingen stoppe, og de passer til en fremtid hvor innovation - og dermed regelbrud - bliver et nøgleaktiv, hvor der er plads til visioner, og hvor den intelligente organisation er normen. Kvalitet i IT skal fremme denne udvikling og kunne skue fremad: QA’er skal kunne forvente fremtiden, forestille sig hvilke egenskaber der bliver afgørende, og ikke mindst fremme den ønskede effekt, nemlig at mening og værdi rammer virkeligheden. For det er kvalitet fremtiden bliver målt på. 

Anne Skare Nilsen, Fremtidsforsker og forfatter hos Future Navigatior

Anne er en dansk fremtidsforsker, forfatter og partner i Future Navigator. Hvis du nogensinde har følt dig forvirret over hvilken retning din organisation skal vælge for fremtiden, så er Anne med sikkerhed den rette person til at give jer en hjælpende hånd. 

Anne arbejder med små og store organisationer, både i Danmark og i udlandet, og bliver jævnligt benyttet som ekspert i medierne. Anne er aktuel i DR’s populære radioprogram Filosoffen, forfatteren og fremtidskvinden og, som noget helt nyt, kan Anne opleves hver onsdag kl. 18.10 i rollen som tv-vært på TV2 News nye program NewScience. Hun har skrevet adskillige artikler om fremtiden og bidraget til en lang række bøger og essays, hvor hun bl.a. beskriver fremtidsforskningens metoder og anvendelsesmuligheder, samt analyserer menneskers livsperspektiver og værdier.

 • Tid: kl. 09.10 - 09.50
 • Sprog: Dansk

Under overskriften ”The Disruptive Technology of Tesla and its impact on the future of the Automotive Industry” giver Nordic Director hos Tesla Motors, Peter Bardenfleth Hansen, indblik i, hvordan produkter som Model S har revolutioneret den traditionelle bilindustri samt givet bilen, som man kender den i dag, et konkurrencedygtigt alternativ for fremtiden. Vil Teslas fremtidige autoprodukter blive ved med at sætte nye standarder inden for deres kategori og hvad vil det kræve at lave en masseproduceret elbil? Der bliver sat fokus på, hvordan Teslas disruptive innovationer kan påvirke bilindustrien fremadrettet, og om Teslas forretningsmodel er starten på en ny global bæredygtig bilindustri.     

Peter Bardenfleth Hansen, Nordic Director at Tesla Motors

Peter Bardenfleth Hansen er Nordic Director hos Tesla Motors, et af verdens mest innovative selskaber, som designer og producerer biler, og som stræber efter at sætte fart på overgangen til bæredygtig transport i verden. Peter har været hos Tesla siden 2010, og er en af drivkræfterne bag firmaets enorme vækst i Norden i de sidste år. Peter er stadigvæk hovedmanden bag Tesla Motors ekspansionsstrategi i den nordiske og den baltiske region.

 • Tid: kl.16.10 - 16.50
 • Sprog: dansk

Spor Indlæg

Navigér rundt i de forskellige spor og læs mere om, hvem indlægsholderne er og deres baggrund.

Indlæg 
Go Digital

Indlæg på
Be Agile

Indlæg på
Stay Secure

Vi vil gerne takke til alle vores sponsorer, som hjælper med at skabe rammerne til TestExpo™ 2016. 

Platin sponsorer

Om HPE

Hewlett Packard Enterprise is an industry leading technology company that enables customers to go further, faster. With the industry’s most comprehensive portfolio, spanning the cloud to the data center to workplace applications, our technology and services help customers around the world make IT more efficient, more productive and more secure.

For mere information besøg: www.hpe.com

Om IBM

IBM Danmark ApS er landets førende virksomhed inden for informationsteknologiske produkter, løsninger og serviceydelser, og blev etableret i Danmark i 1950. IBM's danske hovedkontor ligger i Holte nord for København. IBM er med sine mere end 100 års historie en virksomhed der konstant arbejder med fornyelse, for at kunne tilbyde vores kunder attraktive løsninger. IBM kan alene eller sammen med en række Business Partnere tilbyde totalløsninger, der også omfatter finansiering. IBM's kunder spænder lige fra store selskaber til mindre og mellemstore virksomheder samt organisationer i både den offentlige og den private sektor.

For mere information besøg: www.ibm.dk

Guld sponsorer

Om Microsoft
Hos Microsoft, er vores mission, at hjælpe mennesker og virksomheder i hele verden til at realisere deres fulde potentiale.  Vi vil styrke mennesket ved hjælp af fantastisk software når som helst, hvor som helst og på alle enheder.

Om vores Testværktøj
Visual Studio Test Professional med MSDN integrerer testere, produktchefer og andre interessenter direkte i udviklingsprocessen. Visual Studio Test Professional er tæt integreret med vores Visual Studio Application Lifecycle Management løsning, således at alle interessenter altid er direkte tilknyttet til udviklingsprocessen - og som sikrer, at dit team forbliver agilt og informeret.

For mere information besøg: www.microsoft.dk

Om CA Technologies

CA Technologies helps customers succeed in a future where every business—from apparel to energy—is being rewritten by software. From planning to development to management to security, at CA we create software that fuels transformation for companies in the application economy. With CA software at the center of their IT strategy, organizations can leverage the technology that changes the way we live—from the data center to the mobile device. Our software and solutions help our customers thrive in the new application economy by delivering the means to deploy monitor and secure their applications and infrastructure”.

For mere information besøg: www.ca.com

 

Sølv sponsorer

Om Salesforce

Salesforce, the Customer Success Platform and world's #1 CRM, empowers companies to connect with their customers in a whole new way. We are the fastest growing of the top 10 enterprise software companies, the World's Most Innovative Company according to Forbes, and one of Fortune's 100 Best Companies to Work for six years running. The growth, innovation, and Aloha spirit of Salesforce are driven by our incredible employees who thrive on delivering success for our customers while also finding time to give back through our 1/1/1 model, which leverages 1% of our time, equity, and product to improve communities around the world. Salesforce is a team sport, and we play to win. Join us! 

For mere information besøg: www.salesforce.com

 

Mediepartner

 

 

Om Computerworld

Hos Computerworld beskæftiger vi os med it, og kun med it. Vi er knudepunktet for diskussioner, blogindlæg og debat. Vi dækker it-Danmarks behov for nyhedsstof, vi kompetenceudvikler dansk erhvervslivs medarbejdere, og vi hjælper it-branchen med at finde nye kunder.
Computerworld har informeret og uddannet it-Danmark siden 1981. Over 350.000 personer besøger hver måned en af Computerworlds hjemmesider. Computerworld er i dag et datterselskab af Jobindex A/S, der har over 150 medarbejdere.

For mere information besøg: www.computerworld.dk

Hent talernes præsentationer ned og se eller gense de præsentationer der inspirerede eller gjorde indtryk under TestExpo™ 2016. 

Hent præsentationerne

Du skal blot udfylde formularen nedenunder og du vil derefter få muligheden for at hente præsentationerne.

TestExpo™ Hackathon 2016
Hvorfor deltage?
todo todo
Kontakt
 • Mohamed Attazgharti
  Mohamed Attazgharti
  Marketing & Communication Director
  +45 52189431
Meld dig ind i TestExpo™ LinkedIn Community
Twitter
Tidligere Indlæg - TestExpo 2015