DSTB 2018
EVENT
SOFTWARETEST

DSTB 2019 - Test & kvalitet

Mød os på DSTB's årlige softwaretest-konference

DSTB-2000-19px-600x160.gif

Traditionen tro afholder DSTB igen i år en konference om softwaretest - du kan læse mere om konferencen her.

Vi vil selv deltage ved konferencen med en stand og Gitte Ottosen vil holde et indlæg om risikobaseret test.

Risikobaseret test, laver du det eller taler du bare om det?

Uanset om dit projekt udvikler på traditionel vis eller om i arbejder i en agil kontekst, så er et fælles billede af produktrisici, og hvordan de bør adresseres afgørende for en effektiv og velfunderet test. Brugen af udtrykket “risikobaseret test” høres ofte, når vi diskuterer hvordan vi tester i vores projekter, men hvis nu du som tester eller testmanager gik dit projekt efter i sømmene – er det så egentlig produktrisici, der styrer beslutningerne om test? Hvordan bruges oplysningerne om produktrisici i dit projekt, udover at dokumentere dem i teststrategien? bruger du det konkret når du udvikler og afvikler test? Og følger du op på mitigeringen af dem?

I denne præsentation vil Gitte Ottosen introducere forskellige tilgange til produktrisikoanalyse, med et stærkt fokus på samtalen/diskussionen processen og de forskellige teammedlemmers/interessenters rolle i omkring identificering og klassificering af produktrisici som en teamindsats. Hvordan fastholder vi produktrisici for at sikre, at de rent faktisk forstås og bruges som grundlag for testen i projektet.Hvordan får man den rigtige formidling på plads, således den er anvendelig for teamet. Men vigtigst af alt – hvordan bruger vi det aktivt når vi planlægger, specificerer, udvikler og afvikler test.

I en risikobaseret tilgang bør produktrisikoanalysen være grundlaget for dine testcases – ikke kun noget i et teststrategidokument. Og husk; ejerskab af produktrisici er fælles, det er hele teamets ansvar at forstå produktrisici og mitigere dem. Du vil blive præsenteret for nogle konkrete aktiviteter, der kan tilpasses din egen organisations måde at arbejde med test.

Praktisk information

  • Dato: 
    • tirdag d. 11. juni kl. 12:30-17:00 (workshops)
    • onsdag d. 12. juni kl. 08:30-17:30 (konference)
  • Tid: 08:30 - 17:30
  • Sprog: dansk og engelsk
  • Deltagelse: tilmelding
  • Adresse: Hotel Radisson Blu Scandinavia, Amager Boulevard 70, 2300 København

todo todo