E-sundshedsobservatoriet
Der opstod en fejl ved hentning af captcha-billede
EVENT
SUNDHEDS-IT

E-sundhedsobservatoriet 2019

Igen i år vil vi deltage til E-sundhedsobservatoriets årlige konference. Vi står klar til en snak og ser frem til en spændende og lærerig dag i sundhedens tegn under det overordneded tema: Hvordan bliver sundhedsvæsenet mere borgerdrevet?

E-sundhedsobservatoriet (indtil 2010 EPJ-Observatoriet) har i år 20 års jubilæum, idet der siden 1999 har været afholdt en national konference, hvor sundhedsvæsenets it-aktører mødes. Konferencen har et særligt fokus på udvikling og drift af e-sundhed og har gennem de sidste 20 år udviklet en platform, hvor planlæggere, praktikere og klinikere mødes over 2 dage for at lære om det nye, der rør sig e-sundhedsmiljøet, nationalt såvel som internationalt. Deltagerne udveksler deres forskellige erfaringer med anvendelse af it i den sundhedsfaglige praksis, og taler med udviklere og leverandører af e-sundhedssystemer, der udstiller deres nyeste landvindinger på mere en 20 stande.

E-sundhedsobservatoriet drives af forskere fra Aalborg Universitet og Syddansk Universitet og planlægningen foregår i tæt samarbejde med rådgivningsgruppen, som er sammensat af repræsentanter fra e-sundhedsområdet.

Det overordnede tema er: Hvordan bliver sundhedsvæsenet mere borgerdrevet?

Der er gennem mange år udtrykt ønsker om ”at sætte patienten i centrum” og skabe ”sammenhængende patientforløb” uden, at vi er nået helt i mål. Sidste skud er visionen om et velfungerende borgernært sundhedsvæsen. Digitaliseringen er i dag nået et niveau, hvor disse ønsker kan sættes i et nyt perspektiv: det borgerdrevne perspektiv. Borgerne er meget tæt på at få helt nye muligheder for at komme i centrum og opleve sammenhængende forløb gennem digital monitorering af egen sundhedstilstand og fuld adgang til egne sundhedsdata. Hvis dette kombineres med muligheden for virtualisering af kontakterne med sundhedsvæsenet, vil der opstå helt nye muligheder for tilgængelighed og bæredygtighed i (e)sundhedsvæsenet.

Borgerne kan være med til at redefinere sundhedsvæsenets tilgængelighed og bæredygtighed, og det vil kunne bidrage til at skabe nye proaktive sundhedstjenester. Det overordnede tema for E-sundhedsobservatoriets årsmøde 2019 er derfor, hvordan kommer det nye sundhedsvæsen til at se ud, når det transformeres til et borgerdrevet sundhedsvæsen?

Praktisk information

 • Dato & Tid: 9-10. oktober 2019 kl. 09.00
 • Lokation: Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg
 • Tilmelding: Du kan tilmelde dig her
 • Program: Du finder programmet her

todo todo
Kontakt
 • Jakob Heuch
  Jakob Heuch
  Customer Executive, Healthcare
  +45 52189023