Microservices Architectures
BLOG
DIGITAL

Blog: Microservices Architectures er kommet for at blive

Det er ikke nødvendigt at starte forfra!

[10. januar 2017] Ligesom mange andre har jeg set på microservices architectures, men bare for nogle få udvalgte frontløbere som Netflix, PayPal, Uber, Twitter, Airbnb, Lyft, og Spotify. Men det slår mig nu, at det er en udviklingsvej de fleste organisationer bliver nød til at slå ind på før eller siden i deres digitale transformationsrejse.

I det levende billede kan man se hvordan Netflix monitorerer deres ca. 500 services i realtid: hvert prik er et ’request’. Til venstre er der en load balancer, til højre databaserne, og stierne med den meste trængsel er deres APIer.

Når der dukker en ny måde at bygge digitale løsninger op på, tror man umiddelbart at man skal starte helt forfra, men finder ud af at det ikke er rigtigt. Da vi fik mobile apps var en masse af vores gamle viden stadig ok, og det nye lå mest på klientsiden, med nye operativsystemer og programmeringssprog, der skulle læres. Med Internet of Things så var det, bortset fra hardware og embedded kode, også nogle dele på serversiden der ændredes, med ny protokoller og måder at håndtere store datamængder i realtid. Men når det drejer sig om at bygge systemer med microservices architectures, så er det faktisk et drastisk paradigmeskift, og ikke bare relateret til teknologi.

Læs hele artiklen og giv dine kommentarer på SogetiLabs blog: Microservices Architectures Are Here to Stay

todo todo
Kontakt
  • Christian Forsberg
    Christian Forsberg
    Global Digital Lead Architect/Global Appcademy Lead
    +46 8 5016 4014