Salesforce Deployment
BLOG
SALESFORCE

Blog: Salesforce Deployments: Hurtigere og nemmere - men husk test!

Salesforce har siden sin start i 1999 haft en af de mere solide tilgange til test, solidt indarbejdet i deres kerne. Deployment af kode har altid krævet, at alle unit tests bestod - hvilket de gjorde.

[5. juli 2016] Hen ad vejen, I takt med at Salesforce er vokset, er deres kundebase eksploderet. Nye krav om agilitet, fleksibilitet mv. er opstået, og det har resulteret i, at man har flere forskellige muligheder når det kommer til deployment. Man kan vælge at deploye og teste mod alle testklasser, mod udvalgte klasser, eller mod kodens egen klasse.

Disse nye muligheder erstatter imidlertid ikke den traditionelle test. Man skal stadig sikre, at funktionaliteten fungerer som den skal – og at alle flows, integrationer mv. kan fortsætte uændret.

Mulighederne giver jer mere kontrol over jeres deployments. I kan uploade og validere kode – og vha. af quick deploy, kan det ligge klar til deployment i nogle dage, så det kan deployes når det passer jer. Hører I blandt dem som har rigtig godt styr på deres miljøer, så er det også muligt at få hurtigere deployments – netop fordi man kan køre udvalgte tests, og så deploye.

Det man skal være opmærksom på ved deployments i Salesforce er, at det er muligt at deploye konfigurationer / deklarativt kode, uden at man behøver at køre unit tests igennem. Generelt set er risikoen, at man derigennem kan forhindre noget eksisterende kode i at køre.  

Det er ikke sikkert at du har disse udfordringer, og hvis du følger best practices og har fornuftige deployment rutiner mm. er du godt dækket ind.

Hvis du dog oplever udfordringer med denne proces og ønsker at gribe deployments – og derigennem test af Salesforce – mere struktureret an, så læs vores tidligere blogindlæg, hvor vi netop kommer ind på test af cloud løsninger, og vores salesforce testing framework.

Læs mere om test af Salesforce her:

todo todo
  • K. Wagner
    Kenneth Wagner
    Consultant
    +45 52189414