Mød Klaus Skafte
KURSER
SOFTWARETEST

Mød Klaus Skafte

"At arbejde sammen med andre menneske og hjælpe dem til at forbedre deres arbejde det er det sjoveste"

Beskriv dig selv med 3 ord

Rolig, Effektiv, Nørd

Fortæl om en af dine opgaver

Jeg brænder for at gøre tingene lettere og mere smart så man har tid til at lave det arbejde der er sjovt og som bliver brugt. I forbindelse med en stor release lå der et krav om at alle teams skulle leverer en test rapport over deres arbejde – vi ved alle at sådanne dokumenter aldrig bliver læst af nogen. Så derfor skrev jeg en opskrift til et interview jeg derfor udsatte alle QA leads for. Interviewet var over skype, blev optaget og lagt tilgængeligt for interessenter. QA leadene var glade for at kunne overstå opgaven med en 10-30 minutters samtale, imod at skulle bruge timer eller dage på at skrive dokumenter og jeg fik en god indsigt i deres arbejde og besværligheder undervejs – noget som jeg kunne bruge i mit fortsatte arbejde. Jeg hørte aldrig fra nogen interessenter, men det bekræfter jo bare at denne slags dokumenter i mange tilfælde ikke bliver brugt 😊

Hvad brænder du for?

At arbejde sammen med andre mennesker og hjælpe dem til at forbedre deres arbejde - det er det sjoveste. Man har brugt flere sprints på navigerer imellem forskellige personligheder, kulturelle fordomme og ledelsesstile, (mod)vilje til forandring, modstridende interesser fra QA og Product Owners, for slet ikke at snakke om det politiske spil som altid findes, og til sidst er alt klar til at blive accepteret af alle teams under PI planning, så er det fedt at være på arbejde.

Lidt om min baggrund og studier

Efter gymnasiet brugte jeg halvanden år i flyvevåbenet som sergent. DTU gav mig min tekniske uddannelse som jeg brugte i mit første job som udvikler, i et lille familieejet firma som gik nedenom og hjem. Min test karriere startede hos CodeSealer, et opstart hvor jeg også fik mulighed for at genopfriske mine ledelses evner, blandt andet som Scrum Master, Test Manager mm. Sitecore blev mit næste stop hvor jeg agerede Release Test Manager og lead QA for en stor mængde teams rundt om på kloden. Efter en omstrukturering hos Sitecore valgte jeg at tage skridtet videre til mit nuværende job hos Capgemini. Her er mine opgaver QA Manager konsulent og træning på ISTQB kurser. På test siden er jeg aktiv i DSTBs bestyrelse som næstformand og dansk repræsentant i ISTQB, hvor jeg også er formand for en af deres arbejdsgrupper.

Hvis jeg kunne bytte plads med en person i en uge, kendt eller ej, levende eller ej, virkelig eller fiktion, så ville jeg vælge

Jeg vil aldrig bytte plads med en anden person, det er deres private liv og det skal jeg ikke snage i. Samtidig så elsker jeg mit liv og min familie og det ville jeg ikke undvære for noget.

todo todo
Kontakt
 • Gitte
  Gitte Ottosen
  Testmanagement og Agil coach
  +45 5218 9711
 • Jonas Kamp-Jensen
  Jonas Kamp-Jensen
  Kundeansvarlig, kursusforretningen
  +45 5218 9226