Anette Thomsen
KURSER
SOFTWARETEST

Mød Anette Thomsen

"Jeg har oplevet, hvordan der kan hentes store fordele ved f.eks. at have fokus på test meget tidligt i et udviklingsforløb"

Beskriv dig selv med tre ord.

Anerkendende, pragmatisk, teamplayer

Fortæl om en af dine opgaver.

I en virksomhed, der leverer løn- og personaleydelser til det offentlige Danmark, havde jeg ansvaret for at styre og forbedre testorganisationen i virksomheden. Jeg var leder af et tværorganisatorisk testmetodeteam, gennem hvilket jeg drev forandringsprocessen for at højne QA. Min opgave var at forankre det fælles metodeapparat indenfor test, og sikre at viden og praktik blev implementeret på tværs i organisationen. Et vigtigt element i dette arbejde var at gøre test anerkendt i virksomheden. Betydelige tiltag var kompetenceopbygning indenfor testdisciplinen i form af uddannelse, omstilling mod agile arbejdsmetoder, etablering af et internt test vidensnetværk samt implementering og optimering af proces og arbejdsgange vha. TPI-modellen. 

Hvad brænder du for?

Jeg brænder for kvalitet, optimering og agilitet. Især arbejdet med implementering, understøttelse og optimering af testmetoder og –processer interesserer mig. Det, at gøre test til en integreret del af udviklingsprocessen, således at virksomheden på en effektiv måde opnår den bedste kvalitet for pengene, finder jeg spændende. Jeg har oplevet, hvordan der kan hentes store fordele ved f.eks. at have fokus på test meget tidligt i et udviklingsforløb, automatisere testområder og ikke mindst have en klar definition af hvorledes den agile tankegang efterleves i virksomheden.

Fortæl lidt om din baggrund og dine studier.

Jeg er uddannet datalog fra Århus Universitet. Efter endt uddannelse, arbejdede jeg en årrække som udvikler. Jeg var udvikler i Århus virksomheden Systematic, der var på vej mod, og i dag er, en CMMI 5 virksomhed. Her blev min interesse for test vagt. Omkring CMMI level 3 skulle virksomheden have styr på sin testorganisation og sine testprocesser, derfor blev der nedsat et testteam, som jeg blev en del af.

Jeg fandt test og kvalitetssikring så interessant at jeg har beskæftiget mig med det lige siden. 

Hvis du kunne bytte plads med en person i en uge, kendt eller ej, levende eller ej, virkelig eller fiktion, hvem ville du vælge?

Så ville jeg prøve at være drage prinsessen Daenerys Targaryen fra Games of Thrones og have de mest seje kæledyr i byen!

 

todo todo
kontakt
 • Anne Olsen
  Anne Olsen
  Sales Manager
  +45 5218 9048
 • Gitte Ottosen
  Gitte Ottosen
  Head of Training & Principal Consultant
  +45 5218 9711