Produktrisikoanalyse i praksis
KURSER
SOFTWARETEST

Risikobaseret test

Med kursus i risikobaseret test får du en kollaborativ tilgang til at implementere riskiobaseret test med fundament i en produktrisikoanalyse i dit projekt. Analysen danner grundlag for projektets teststrategi, men kan også danne grundlag for en proaktiv tilgang til at adressere identificerede produktrisici. Tilmeld dig kurset forneden:

Kurset giver dig

Produktrisikoanalysen er en af hjørnestenene i en risikobaseret teststrategi, og har til formål at sikre en fælles forståelse for testopgaven mellem de involverede interessenter. Produktrisikoanalysen har værdi for hele teamet, og kan hvis den benyttes proaktivt være med til at sikre at vi bygger kvaliteten ind – gennem risikobaseret fokus i vores udvikling.

Er projekterne agile, vil produktrisikoanalysen få, om muligt, større betydning, idet en tidlig identifikation af produktrisici supporterer teamet i at have det rette fokus når systemet udvikles, og dermed at disse adresseres proaktivt. Samtidig nødvendiggør det øgede fokus på målrettet og effektiv brug af testressourcer valget af den bedste testdækning essentiel.

Baseret på produktrisikoanalysen er det muligt at definere en teststrategi der sikrer at mest kritiske områder testes med største intensitet, og dette kan efterfølgende føres ud i livet i detaljen når den enkelte tester designer og specificere sine testcases for et givet område.

Produktrisikoanalysen danner også grundlaget for en afledt professionel testrapportering i forhold til risiko, som kan være en stor hjælp med at træffe en velbegrundet beslutning om idriftsættelse.

Målgruppe og forudsætninger

Kurset henvender sig til testkoordinatorer, test- og projektledere, samt andre som er ansvarlige for at gennemføre et testprojekt

Ingen forudsætninger nødvendige.

Læringsform

Kurset består af teoretiske gennemgange og praktiske øvelser, som løses både individuelt og i grupper. Øvelserne er baseret på opgaver, som er taget fra situationer, der er ville opstå i planlægningen og styringen af projekterne. 

Under gennemgangen sætter underviseren teorierne ind i den virkelige verden via eksempler fra hverdagens projekter og gennem dialog med deltagerne. 

Varighed

Selve kurset afholdes over 1 dag

Eksamen

Der er ingen eksamen, men de forskellige øvelser og opgaver gennemgås og bliver vurderet i plenum.

Indhold

 • Introduktion til de forskellige risikotyper, samt metoder for risikovurdering
 • Identifikation af interessenter til produktrisikoanalyseworkshop
 • Gennemgang af de vigtige trin i produktrisikoanalyseprocessen
 • Indblik i hvordan produktrisikoanalyse udføres i agil sammenhæng
 • Alternative tilgange til produktrisikoidentifikation og analyse
 • Fra produktrisiko til teststrategi
 • Implementering af risikobaseret teststrategi
 • Styring af testprojektet med udgangspunkt i produktrisici

Pris

Prisen inkluder en kursusmappe med alt materiale og eventuelle bøger, fuld forplejning med morgenmad, frokostbuffet, snacks/kage, friskbrygget kaffe og the samt vand.

Undervisning: Kr. 4.900 ekskl. moms

Tilmelding

Ved bestilling indvilliger du i Capgemini Sogetis aftalevilkår.

Tilmeld dig her
Accept
Mød din underviser
Gitte
Gitte Ottosen
Testmanagement og Agil coach
+45 5218 9711
todo todo
Kontakt
 • Anne Olsen
  Anne Olsen
  Sales Manager
  +45 5218 9048
 • Gitte Ottosen
  Gitte Ottosen
  Head of Training & Principal Consultant
  +45 5218 9711