summer '15
BLOG
DIGITAL

Release Highlights: Så kom Summer ’15

Det er den tid på året – sommer. Eller rettere Summer – efterfulgt af et pænt ’15. Det er netop den tid hvor en af Salesforces 3 årlige opdateringer er udkommet, og det byder på omfattende Release Notes og en høj puls for alle os Salesforce nørder.

[17. august 2015] Release Highlights vil være en blog-serie med 3 posts om året – navnligt en for hver release – hvor vi kigger ind i de omfattende noter, og fremhæver nogle af de ting som vi synes er spændende. Målgruppen er forretningen (nye ting de kan bruge) og Salesforce Admins. Bemærk at udvikling ikke er omfattet her.

 

Sales Cloud:

 • Enterprise Territory Management – er du blandt dem der anvender territorier i Salesforce, så skal du læse op på dette. Det har været længe ventet, og det ser ikke ud til at det skuffer!

 

 • Duplicate Management – er en utrolig vigtig feature, længe efterspurgt og nu er det også muligt at gøre det via SOAP API’et, så du kan sikre endnu højere data-kvalitet !

 

Service Cloud:

 • Omni-Channel (beta) – dette må vel beskrives som en Service Managers drøm. Helt kort så skubber denne feature arbejde / sager (i prioriteret rækkefølge) ud til dine service agenter i real time, baseret på deres ledighed og kompetencer. Den tilgås på samme måde som Live Agent, som en form for chat vindue nederst i konsollen. OG, Omni-Channel kan naturligvis kædes sammen med LiveAgent.

 

 • Macros – Man kender dem fra Excel, men vent til du ser dem i Service Cloud ! Sammen med Case Feeds anvendes makroer til hidtil uset produktivitet . Du kan lave ”Bulk Makro” som anvender samme serie af handlinger på flere sager, samtidigt. Du kan svare indlæg direkte på sociale medier. Erstatte feltværdier (flere på en gang). Tænk på en use-case og du kan lave en makro – du kan have op til 5.000 stk.

 

 • Social Customer Service – dette er en integration med Social Studio (Radian6) der gør det muligt at servicere kunder der henvender sig via Twitter og Facebook, koblet med den avancerede logik man kender fra Salesforce som standard. Relevant for dig der allerede nu oplever en støt stigende strøm af henvendelser fra de sociale medier.

 

 • Signature Enhancement – det er nu muligt at få brugerens signatur til at komme efter svaret, fremfor i bunden af emailen. En lille, men meget væsentlig forbedring.

 

 • Console Reports – En lille nice feature er at det nu er muligt at vise små charts som console components i sidebaren. Eksempelvis, er du på en account – hvor mange sager har de haft seneste 12 mdr? Værdi for os? Anden relevant statistik?

 

Live Agent:

 • Transfer Workspaces – når en bruger nu flytter en chat til en anden bruger, så flytter relevante vedhæftede records med, sammen med chat historikken !

 

 • Conference Chats – det er nu muligt at inkludere flere agenter i samme chat, hvis den der tilfældigvis svarer har brug for assistance. Dette hjælper også på intern træning !

 

Salesforce1:

 • Approval Center – det er nu muligt at få overblik over alle afventende approvals fra et centralt sted.

 

 • Salesforce1 Action Bar – en ny sektion til page layouts, der gør det muligt at tilpasse actions yderligere, således at det kun er app relevante actions der vises.

 

Pardot:

 • Engage – et add-on – giver sælgerne direkte adgang til content godkendt af marketing der kan anvendes til målrette budskaber til dine potentielle kunder, og måle på resultaterne !

 

 • Add prospects from anywhere – det er nu muligt at tilføje leads og contacts at tilføje personer til kampagner fra Web, Desktop eller Salesforce1, dvs. sælgeren kan tilføje en de lige har talt med, til et lead nurturing program.

 

Communities:

 • Community Manager - Hele community sektionen har fået en ny ”Community Management” feature, og i stedet for at nævne det her, anbefales det at læse release notes omkring dette emne.

 

Deployment:

 • Match Production Licenses without refresh – den giver lidt sig selv. En ny feature der matcher dit licenstal, så du slipper for at skulle refresh din sandkasse bare for at få flere brugere ind.

 

 • Test Levels – med dette kan du vælge hvilke tests der skal køre ved deployment, en nice lille ting – som dog skal anvendes med omhu !

 

 • Run Local Tests in Sandboxes – gør det muligt kun at køre lokale tests (læs: uden tests fra Managed Packages) i din sandkasse.

 

Andet Spændende:

 • Login as any user – er en setting der kan slås til af administratorer, for at lette support af slutbrugere

 

 • Process Builder Enhancements – der kan nu anvendes ISCHANGED, ISPICKVAL, ISNEW m.fl. når man designer flows i Process Builder. Derudover kan der anvendes formularer til når man opdaterer felter (eksempelvis DueDate + 5), system variabler som $User, $Profile mv. blevet tilgængeligt og endeligt kan man opdatere felter med flere typer af data (DateTime, ID, Reference m.fl.)

 

Alt i er alt må man sige at Salesforce er kommet med endnu en omgang spændende nye features, der gør os i stand til at opnå mere end før !

todo todo
 • K. Wagner
  Kenneth Wagner
  Consultant
  +45 52189414