it-gartnere
BLOG
DIGITAL

Blog: IT-gartnere – det nye sort!

Indenfor IT har vi i mange år hentet vor billedverden fra brugskunst- og kunstverdenen (IT-arkitekt, orkestrering, landscaping osv.)

[6. november 2015] Men de funktioner, der ligger bag ved disse termer, er for lidt statiske i deres natur. Når arkitekten har tegnet huset eller planlagt den nye bydel, når komponisten har orkestreret symfonien og når landskabsarkitekten har planlagt træer og buske og disses placering i det kuperede terræn, ja så er disse udmærkede fagfolk jo ude af billedet.

I vore moderne tider, hvor BYOD, IoT, crowd funding, crowd sourcing, crowd coding osv. osv. gør billedet – eller i virkeligheden billederne – meget mere brogede og levende, har vi brug for en betegnelse, der dækker den daglige omsorg for den levende verden.

Dette billede ligger lige for: vi har brug for IT-gartnere!

I modsætning til IT-arkitekten vil IT-gartneren som sit daglige arbejde lave en walk through af sit application landscape, fjerne en vissen applikation hist og installere en ny og frisk grøn pist, alt efter sin erfarne, æstetisk faglige vurdering af, hvad der vil vække behag for brugerne. Og her skal man jo være opmærksom på, at ikke alt vissent er uæstetisk – tænk blot på de pragtfulde efterårsfarver, der omgiver os lige nu, eller på det smukke forfald, der kan være i en gammel have. Den eftertænksomme IT-gartner vil ikke drømme om at slukke for en gammel, uhensigtsmæssig applikation, så længe han ved at mange stadig sidder med behagelige tanker foran skærmen og betragter den. De applikationer han slukker for, vil ingen lægge mærke til er forsvundet, men blot fryde sig over det friske, frie IT-landskabsbillede med alle dets nyttehaver.

Ikke at IT-arkitekten bliver overflødig, tværtimod, når politikere f.eks. vedtager en ny IT-motorvej eller ‑metro, så bør der IT-arkitekter ind over, for at forudse hvorledes passagerne vil ændre deres gangruter i hele det nye landskab, således at landskabet kan tilpasses hensigtsmæssigt retlinede gangruter og ikke omvendt, sådan som enhver kyndig landskabsarkitekt vil gøre det, også selv om der samtidig planlægges romantisk slyngede stier i det samme landskab. 

todo todo
  • [Missing text '/common/noimage' for 'Danish']
    Henrik Rue
    Senior Consultant
    +45 52189700