Papirløse Samfund
BLOG
SALESFORCE

Blog: Det papirløse Samfund

CRM – Startstedet for det papirløse samfund

[26. januar 2015] Teknologien til at skabe det papirløse samfund eksisterer idag, men de førende eksterne leverandører har lidt over 200.000 kunder verden over. Det lyder måske som mange, men sammenlignet med USA så eksisterer der mere end 1.3 millioner virksomheder med 10 eller flere ansatte. Med andre ord er det en penetreringsrate på omkring 16% sammenlignet med USA. På verdensplan er den meget, meget mindre.

Grunden til hvorfor du seriøst bør overveje at blive frigjort fra papir, er at det både har en økonomisk og en bæredygtig vinkel. Hvis vi holder os til tallene fra USA, så bruger den gennemsnitslige kontorarbejder ca. 10.000 ark papir om året (i alle papir-baserede produkter). Disse 10.000 ark papir har som nævnt 2 vinkler:

 • En økonomisk vinkel
  • 10.000 ark papir er ca. 2 kasser papir
  • Til 250 kr kassen, er det ca. 500 kr årligt per kontorarbejder
  • Dvs. en besparelse på 50.000 kr årligt per 100 kontorarbejder
 • En bæredygtig vinkel
  • 1 træ producerer 16.67 kasser papir, eller ca. 8.333 ark
  • Dvs. en kontorarbejder fortærrer 1,2 træer per år
  • Et stort træ kan levere daglig ilt til op mod 4 personer

 

Den amerikanske arbejdsstyrke består af ca. 75 millioner kontorarbejdere. Det svarer til at de fortærrer ca. 90 millioner træer om året. Træer der kunne levere ilt til 360 millioner mennesker.

Denne grønne vinkel er suppleret af en fantastisk økonomisk gevinst – USA kan nemlig spare mere end 36 milliarder kroner om året, ved at migrere til digitale frem for papirbaserede løsninger.

Foruden de konkrete regnestykker oplever virksomheder der konverterer til at blive papir frie, en række andre fordele som; øget effektivitet, bedre image, grønnere profil mm. Samtidig med at de sparer penge.

Alt i alt er det papirløse samfund således en No-Brainer !

 

 

For dig som bruger Salesforce

Er du blandt dem som anvender Salesforce Sales Cloud (CRM løsning), er der gode nyheder. Leverandører som DocuSign, EchoSign, RightSignature, Scrive m.fl. kommer alle med en Plug’n’Play løsning der kan integreres direkte med Salesforce.

CRM systemet er nemlig lige præcis et fantastisk sted at starte, fordi der hele tiden er et behov for at fremsende tilbud, kontrakter mv. – og der er absolut ingen grund til hvorfor disse skal fremsendes i papir form, når det kan fremsendes digitalt.

todo todo
 • K. Wagner
  Kenneth Wagner
  Consultant
  +45 52189414