TestExpo_Hackathon
BLOG
SOFTWARETEST

Blog: Hackathon forberedelse

Hvordan forbereder man sig til et hackathon?

[27. oktober 2014] Der findes en del artikler om at forberede sig til et hackathon, og her kommer mit bud. Det at forberede sig til et hackathon sker i flere trin og jeg vil beskrive hver af de 3 trin her.

Ugerne inden hackathon

Enten når du tilmelder dig eller når du får din deltagerbekræftelse, så er det en god ide at gå det materiale der sædvanligvis også kommer med igennem, for at se om der er nogen informationer der klart identificerer ting du skal gøre inden eventet. Det kunne være oprettelse af konto i nogle systemer eller andre registreringer. Det kunne også være information, som du forventes at have sat dig ind i inden hackathon'en. 

Derudover vil der givet vis være nogen helt generelle overvejelser du bør gøre dig. Så som:

 • Hvor lang tid varer event'et? - hvis det er et flerdages event, er det så sovefaciliteter eller skal du have booket et hotelværelse? Eller kan du tage hjem og sove? Eller måske er der et soverum på det sted som event'et bliver holdt. Uanset hvordan, så gør du dig selv en tjeneste ved at have en strategi for hvordan du holder dig frisk og klar i hovedet og får den søvn du har behov for. 

 • Hvis event'et er et endagsevent, så bør du stadig sikre dig at du kan holde dig frisk og vågen.

 • Forplejning. Er der overhovedet forplejning? - hvis der er, har du så behov der går ud over den beskrevne forplejning? Vegetar? Halal? - og hvad med sukkerniveauet, kan du holde det tilpas højt oppe under hele event'et til at få din hjerne til at yde maksimalt?

 • Udstyr. Har du alt det udstyr du skal bruge? - er din laptop stærk nok, eller skal du have en stationær med? En ting der altid er et issue på denne type af events er netværket, selv de bedste planlagte hackathons har en eller anden form for knas med netværket. Vær forberedt på at kunne arbejde offline: hav alle dine værktøjer præinstalleret hvis muligt, og lav offline kopier af al den information som du forventer at skulle bruge. Dette gælder også til selve event'et, sørg for at få kopier af al tilgængelig information så snart det er tilgængeligt.

 • Mind-set. Hvad er dine mål med event'et? - der er altid et overordnet mål med et hackathon og ret tit er det en eller anden form for konkurrence, men hvad er dit personlige mål? Jeg har altid haft som mål at jeg skulle have det sjovt, jeg skulle lære noget og jeg skulle møde nye mennesker. De hackathon's jeg har deltaget i, har levet op til de mål, men jeg er også ret sikker på at de har levet op til det fordi jeg klart har sat mig disse mål inden dagen.

Det vigtigste budskab her er: overvej hvad der skal ske og hvordan du kan forberede dig. Du kan sikkert selve finde på flere punkter til denne liste, og hvis du kan, så vil jeg opfordre dig til at gøre det. De ting du har planlagt kan ske, men vil så formentlig ikke kunne slå benene væk under dig til selve event'et

Dagen inden

Sørg for at møde op udhvilet, så lad være med at lave vilde planer for dagen inden. Jeg kan ikke understrege dette nok, hvis du kommer søvnig til et hackathon vil du allerede dér have mistet meget i forhold til hvad du kunne have fået ud af det.

Jeg har set den situation et par gange, at nogen der er rejst for at deltage i et hackathon er taget afsted en dag tidligere for lige at sige hej og få en øl med nogen af de andre deltagere som man sikkert ikke ser ret tit. At møde venner og bekendte på den måde er rigtigt hyggeligt, men der sker også tit det, at det ikke holder sig til et par øl, men i stedet bliver til en hel del og så kommer man til event'et ikke alene småsøvnig, men måske også med hovedpine. Hvis du planlægger noget i denne retning, så hold mængden af øl nede eller planlæg en ekstra dag sådan at der også er en restitutionsdag inden event'et.

På vej til event'et

Forbered dig mentalt på at få ideer hurtigt, og ikke mindst at rekalibrere dine ideer til andres input endnu hurtigere. Den mentale tilstand der opstår på en hackathon er virkeligt en oplevelse, og gør hvad du kan for at hilse den velkommen. Det skader heller ikke lige at gentage de personlige mål man har lagt for event'et på vej derhen.

- Og glæd dig, magien starter lige om lidt ...!

todo todo
 • Thomas Bentzen
  Thomas Bentzen
  Technical Tester
  +45 52189480