Ole Hansen

"Det hotteste indenfor test er at blive certificeret"

For Ole Chr. Hansen handler det om glæden han ser når han underviser og det at give deltagerne ny viden. Han brænder for at undervise, formidle sin læring og derudover har han æren af at have den højeste certificering indenfor test i Europa.

Beskriv dig selv med tre ord:  Positiv, engageret, humoristisk.

Fortæl os lidt om din baggrund: Efter jeg blev færdig på handelshøjskolen i Aarhus i 87, der startede jeg mit første job. Der hvor jeg kom fra sagde man altid, at ”havde man ingen erfaring, så kunne man altid teste”, det var holdningen dengang. Jeg arbejdede så inden for test og derefter drog jeg videre for at prøve at arbejde som udvikler og projektleder i nogle år. Siden hen, godt og vel 20 år siden, der valgte jeg at fokusere på test og kvalitetssikring! På det tidspunkt var det ikke muligt at arbejde videre med test og kvalitetssikring i mit job i Aarhus, så jeg besluttede mig for at flytte til København. Da jeg kom til København blev jeg ansat i et firma hvor jeg mødte kollegaerne Per Kragh-Jakobsen og Ole Holmen som senere hen igen blev mine kollegaer ved fusioneringen af Capgemini Sogeti.

Hvad er drivkraften bag Ole Hansen? Det der i dag får mig ud af sengen er den her glæde jeg ser når jeg underviser, når folk tager viden til sig, som f.eks. testdesignteknikker osv. Jeg kan se at der er interesse for at udvikle modenheden indenfor test. Derudover har jeg den sjældne ære, af at have den højeste certificering indenfor test, ISTQB ekspert – Som en ud af de 10 eneste i Europa på nuværende tidspunkt. Det er jo lidt sjovt nu, da der ikke er så mange med den titel.

Hvad brænder du for? Jeg elsker at formidle ting. I al beskedenhed, der har jeg en ide om at jeg er god til det - det er i hvert fald hvad jeg hører fra kontoret. Jeg brænder for at undervise og det at de forstår ens læring. Alt i alt elsker jeg læring, og selvlæring skal man aldrig gå ned på. Jeg prøver hele tiden nye ting og læser masser af bøger; der går ikke en måned hvor jeg ikke har læst en ny test bog!

Hvad er de hotteste tendenser indenfor test i øjeblikket? Det hotteste indenfor test er at blive certificeret, at få et stempel, en anderkendelse af at man kan noget. Selv bare i næste uge har jeg et fyldt hold der skal tage eksamen i ISTQB Foundation. Bare her i efteråret har jeg kørt 4 parallelle ISTQB Advanced forløb. Det er blevet mere in at professionalisere testafdelingerne. Dette kan jeg også se på de modenhedstest jeg har lavet.

Beskriv en normal arbejdsdag for dig: En typisk arbejdsdag for mig, er enten en undervisningsdag: starter kursus ved 9-tiden, repetition om dagen før og så gå i gang med dagens emner. Den anden typiske arbejdsdag er assessments eller salgssupport, derudover er jeg typisk ude hos 3-4 kunder i løbet af en dag, hvor vi snakker om alt lige fra test, til evt. at flytte konsulent-kollegaerne ind.

Hvorfor arbejder du for Capgemini Sogeti og hvad er årsagen til, at du søgte ind hos os? Ja nu søgte jeg jo ikke, jeg blev headhuntet i 2007! Det der triggede mig, og som stadig gør, er at vi er specialiseret indenfor test og kvalitet. Men det jeg samtidig synes er interessant, er at vi som virksomhed er med til at sætte nogle gevaldige fodaftryk indenfor testmetoder i en international gruppe, såsom TMap NEXT, TPI NEXT osv. Derudover er jeg ”fellow” i SogetiLabs en global innovationsgruppe. Det bedste er, at jeg organiserer i høj grad mit eget arbejde og lønnen er ikke så ringe ;)

todo todo
KONTAKT
  • Kasper Hemmingshøj
    Kasper Hemmingshøj
    Senior HR Specialist
    +45 5218 9248
Faktaboks

Navn: Ole Hansen

Titel: Managing Consultant

Født: 2. november 1963

Bor: København

Fritidsinteresser: Filatelist, god mad, god whisky, rejse, kone, familie, venner og bøger.

Livet hos Capgemini
Vil du være Oles nye kollega?