Mads Alhof
Der opstod en fejl ved hentning af captcha-billede
KARRIERE
SALESFORCE

"IT-løsninger skal give mening, og skabe solid forretningsværdi"

Mads Alhof er drevet af det faglige, de kontinuerlige udfordringer, og samspillet med kollegaer og kunder. I hans arbejde hos Capgemini kommer hele paletten af IT-redskaber i spil.

Beskriv dig selv med tre ord: Videbegærlig, omstillingsparat, faglig

Fortæl os lidt om din baggrund: Jeg er uddannet datalog fra Københavns Universitet i 2009, med speciale indenfor distribuerede systemer, med en klar og bastant interesse i alt det der har med netværk, integration og arkitektur af virksomhedssystemer. Jeg har arbejdet en del år i pension- og forsikringsbranchen, først som udvikler og sidenhen som arkitekt. Og så har jeg også været et smut forbi forsyningsbranchen, før jeg startede hos Capgemini i 2015.

Privat er jeg småbørnsfar til to. Min forlovede og jeg bor på Frederiksberg med stationcar, børnesæder, to- og trehjulede cykler, og alt hvad der hører med til at have børn i institutionsalderen. Jeg er født og opvokset i Århus, men har efterhånden boet i København så længe, at folk sjældent bemærker 'dialekten'.

Hvad er drivkraften bag Mads? Det faglige, de kontinuerlige udfordringer, og samspillet med kollegaer og kunder. Jeg har en solid teknisk baggrund, og det er naturligvis dér meget af mit drive stammer fra - heldigvis er det ikke nok: Det er i mødet med mennesker og forretningsbehov, det bliver spændende (og svært!) at lave IT. IT-løsninger skal give mening, opfylde behov og skabe solid forretningsværdi - så er det sjovt og udfordrende, og det driver mig. 

Hvad brænder du for? Mange ting, men især at lære nyt - og så er IT og konsulentrollen et godt match. IT-faget og -branchen er under konstant forandring, både teknisk og i forretningsmæssig anvendelse, og som konsulent skal jeg hele tiden forholde mig til nye forretningsanvendelser og de nyeste IT-tendenser. Det synes jeg er spændende.

Beskriv en normal arbejdsdag for dig: Der er heldigvis ikke nogen normal arbejdsdag. Jeg begynder sædvanligvis dagen hos en kunde, men derfra er der stor forskel i opgaverne, virksomhedernes forretning, kultur og procedurer, så det normale handler mest om, at forstå konteksten hos kunden. Andre gange arbejder jeg fra kontoret - det er jo Salesforce og Cloud - og møder er ofte virtuelle, så er der ikke et konkret behov for at mødes hos virksomheden, dermed kan meget foretages fra Capgeminis kontor. Jeg foretrækker dog at være hos kunden, hvor man har den direkte kontakt og bedre mulighed for at forstå kundens virkelighed - selvom det nu ofte også er rart, at møde kollegaerne på kontoret, hvor der altid er en god stemning.

Hvorfor arbejder du for Capgemini og hvad er årsagen til, at du har været her så længe? Jeg kendte egentligt mest Capgemini for arkitekturrammeværket IAF, og jeg ville gerne være på en arbejdsplads med høj faglighed og ressourcer til at understøtte det. Desuden kom jeg fra en baggrund i systemintegration og on-premise systemer, og jeg ville gerne tættere på forretningen, og var dertil nysgerrig på Cloud. Det var et godt valg: Meget af det jeg laver handler stadig om integration, men jeg er langt tættere på den forretning der aftager løsningerne, og kan dermed tydeligt se den værdi løsningerne skaber. Salesforce er i front indenfor Cloud-teknologier, og der vil jeg også gerne være. En anden grund til at jeg er hos Capgemini er, at hele paletten af IT-redskaber kan komme i spil. Jeg skal anvende min viden om IT-arkitektur (OIO, TOGAF, osv.), projektledelse, ITIL, best-practices, systemdesign, tekniske standarder, samt sparre aktivt med mine kollegaer. Der er et højt fagligt niveau og masser af erfaring – og det synes jeg er noget af det fantastiske ved Capgemini.

Hvad er god work-life balance for dig?
Jeg oplever at min private situation bliver anerkendt. Min chef har været meget opmærksom på hvilke rammer, det er jeg skal træde ind i for at få det til at fungere og der er et godt forhold mellem chefens og kundens forventninger. Man er selv med til at sætte rammerne for ens hverdag, hos den kunde man er hos, også rent praktisk.

todo todo
KONTAKT
  • Kasper Hemmingshøj
    Kasper Hemmingshøj
    Head of Recruitment
    +45 5218 9248
Ledige Stillinger
Livet hos Capgemini
Faktaboks

Navn: Mads Alhof

Titel: Seniorkonsulent

Født: 13. maj 1979  

Bopæl: Humlebæk

Fritidsinteresser: Rejser kloden rundt – helst destinationer med palmer