Jeanette Elkjær
KARRIERE
ADVISORY

”I Capgemini hænger work-life balance sammen”

For Jeanette Elkjær er det kombinationen af både tekniske og menneskelige kompetencer, der er med til at sikre kundesucces. Samspillet mellem mennesker, struktur og arbejdsmæssige rammer er vigtigt for hende, og så er hun ikke bange for at tage initiativ til at udvikle og forandre.

Beskriv dig selv med tre ord: Ansvarsfuld, initativrig, glad

Fortæl os lidt om din baggrund: Efter studentereksamen gennemførte jeg diplomingeniør uddannelsen i Aalborg, efterfulgt af civilingeniør overbygningen på DTU i Lyngby med speciale i Planlægning og Ledelse. Jobmæssigt startede jeg i byggebranchen, men udvikling af boligbyggeri blev hurtigt skiftet ud med udvikling af web-løsninger, da jeg fik chancen for at drive et nordisk webudviklingsprojekt i samme virksomhed. Hermed var kimen til min nuværende interesse for IT-projekter lagt. Jeg skiftede senere byggebranchen ud med forsikringsbranchen, og efterfølgende med den finansielle branche, hvor jeg blev introduceret til den ”agile” verden. Siden da har jeg været tiltrukket af denne unikke måde at planlægge og gennemføre IT-projekter på.

Hvad er drivkraften bag Jeanette Elkjær? Jeg har altid været drevet af at sætte klare mål, planlægge, eksekvere og følge opgaverne helt til dørs på den mest effektive måde. Derudover er samspillet mellem mennesker, struktur og rammer vigtigt for mig at arbejde med. Hvis jeg i denne forbindelse får øje på mulige forbedringer, er jeg ikke bange for at tage initiativ til at udvikle og forandre.

Hvad brænder du for? Jeg brænder for at udføre, udvikle og implementere effektive og værdiskabende arbejdsmetoder indenfor IT-projektledelse og –udvikling, herunder agil udvikling, som jeg kun har positive erfaringer med fra de projekter jeg har været en del af, hvor jeg har implementeret og anvendt metoden i rollen som både agil projektleder, scrum master og product owner.

Beskriv en normal arbejdsdag for dig: I agile IT-projekter starter dagen altid med ’daily scrum’, som er et stand-up møde med udviklerteamet, hvor der er fokus på at dele viden fra dagen før, planlægge dagen og identificere eventuelle forhindringer for fremdrift i det igangværende 2-3 ugers udviklingssprint. Herefter går dagen ofte med en blanding af koordinerings- og beslutningsmøder, forberedelse af det næste udviklingssprint med forretningen samt mitigering af forhindringer for fremdrift i projektet. Desuden er der, trods den agile tilgang, stadig behov for løbende rapportering og opfølgning på scope, økonomi og tid, for at sikre, at projektet kommer i mål indenfor de tildelte rammer.

Hvorfor arbejder du for Capgemini og hvad er årsagen til, at du søgte ind hos os? Hos Capgemini er der stor mulighed for at sparre og netværke med kollegaer indenfor alle grene af IT, herunder projektledelse, arkitektur, udvikling og test. Jeg har et bagland bestående af mere end 300 dygtige kollegaer, som alle er villige til at træde til og hjælpe med kort varsel, hvilket sikrer en meget høj kvalitet i vores projekter. Og så har jeg 200.000 kollegaer i hele verden, hvor jeg har adgang til flere videnbaser. Jeg har i min tid hos Capgemini fået kontakter i Sverige, Norge og Indien.
Jeg sætter stor pris på de mange muligheder vi har for at udvikle os fagligt hvilket sikrer, at jeg altid befinder mig på en stejl læringskurve. Vi er som konsulenthus i konstant konkurrence, og der er fra ledelsens side fokus på, at alle medarbejdere konstant udvikler og vedligeholder deres kompetencer. Derudover er Capgemini et sted, hvor work life balance hænger virkelig godt sammen.

todo todo
KONTAKT
  • Kasper Hemmingshøj
    Kasper Hemmingshøj
    Head of Recruitment
    +45 5218 9248
Ledige Stillinger
Livet hos Capgemini
Faktaboks

Navn: Jeanette Elkjær

Titel: Senior Consultant

Født: 1977 

Bor: Værløse

Fritidsinteresser: Agile netværk, Yoga, Body SDS