Gitte Ottosen
Der opstod en fejl ved hentning af captcha-billede
KARRIERE
SOFTWARETEST

"Fokuser altid på hvad der giver værdi"

For Gitte Ottosen er test ikke bare et arbejde; det er en hobby. Hun brænder for at gøre en forskel, at flytte processer, mennesker og kvalitet af software. "Egentlig er det jo meget simpelt: Vi er bedst til test"

Beskriv dig selv med tre ord: Ildsjæl, evangelist, engageret

Fortæl os lidt om din baggrund: Jeg kommer oprindeligt fra flyvevåbnet, hvor jeg var i de første 9 år af min karriere. Jeg startede indenfor test i maj 1995, hvor jeg blev ansat som tester hos Systematic i Aarhus. Her blev jeg de efterfølgende 17 år, men skiftede mellem roller som Tester, Test Arkitekt, Test Manager og sidst Program Test Manager. Jeg flyttede også rundt mellem domænerne Healthcare og Defense undervejs. Her fik jeg interessen for det agile, for gode processer - og ikke mindst for de mange aspekter omkring software test. De sidste godt 4 år har jeg arbejdet som konsulent hos Capgemini, og har løst opgaver indenfor både Test Management og Test Process Improvement i større danske virksomheder, private såvel som offentlige.

Hvad er drivkraften bag Gitte Ottosen? Jeg har en dyb interesse for test: For mig er det ikke bare et arbejde, men I allerhøjeste grad også en hobby. Det er det, jeg brænder for. Det der driver mig er uden tvivl følelsen af, at kunne gøre en forskel; at jeg kan flytte processer, mennesker og kvalitet af software - det er dybt tilfredsstillende.

Hvad brænder du for? Jeg brænder allermest for den kontekstdrevne test og for test i den agile kontekst. Det er spændende områder der på mange måder kræver, at vi gentænker måden vi arbejder og tester på.

Hvordan har arbejdet med softwaretest ændret sig gennem årene? Det har ændret sig på mange planer. Vi er gået fra primært at arbejde i vandfaldsprojekter, i dedikerede testteams, der sad seperat fra softwareudviklingen, til at være dedikerede testere i agile teams - sidde som eneste testfaglig i et tværfunktionelt team og være involveret i projektet lige fra start til slut. Samtidig er fagligheden blevet anerkendt. Vi er ikke længere bare et nødvendigt onde; vi er en værdifuld del af projektet. Det er blevet en egentlig profession. Da jeg started i 1995 blev jeg ansat som "Customer Support" selvom det var en ren test stilling. Man havde ganske simpelt ikke titlen Tester. I dag er der karriereveje, uddannelser og certificeringer der støtter vores fag.

Hos Capgemini søger vi hele tiden nye medarbejdere i området. Hvilken type person søger Capgemini, og hvad skal de have som baggrund?  Vi søger ikke efter en helt entydig baggrund: Hvis du ser på os der er her, kommer vi fra mange forskellige baggrunde men har nok et par fællestræk, som selvstændighed, udadvendthed, professionalisme, kommunikative evner - alle egenskaber jeg tror er helt fundamentale. Når det er sagt skal man helt sikkert også have et drive og et ønske om hele tiden at forbedre sig, og lære nyt. Vi skal være "bedst til test", hvorfor det ikke nytter noget, at vi bare læner os tilbage, og tror at vi er gode nok, fordi vi engang lærte noget... Vi skal hele tiden stræbe efter at udvikle os.

Hvorfor arbejder du for Capgemini og hvad er årsagen til, at du har været her i så mange år? Capgemini giver mig de bedste rammer for det, jeg elsker mest: At udvikle mig indenfor mit fag, at være med til at flytte testfagligheden i virksomheder rundt omkring i landet, og ikke mindst: Fordi det giver mig mulighed for at arbejde sammen med en flok andre konsulenter indenfor test, der har det på samme måde. Samtidig er det bestemt ikke uvæsentligt, at vi som en del af Capgemini har noget som mange andre konsulenthuse ikke har: Vi har en metode vi selv har udviklet, og som løbende bliver tilpasset til virkeligheden. Vi har et netværk af testprofessionelle internationalt, som jeg ikke ville undvære - der er virkelig god sparring at hente. Egentlig er det jo meget simpelt: Vi er bedst til test.

todo todo
kontakt
  • Kasper Hemmingshøj
    Kasper Hemmingshøj
    Head of Recruitment
    +45 5218 9248
Ledige Stillinger
Livet hos Capgemini
Faktaboks

Navn: Gitte Ottoson 

Titel: Senior Managing Consultant - Test Management & Test Process Improvement

Født:  9. december 1966 i Aabybro

Bor: Hasselager ved Aarhus

Fritidsinteresser: Test :-), familien, geocaching, fotografering, kreative sysler, træning og løb, have