Mød Gitte Ottosen
KURSER
SOFTWARETEST

Mød Gitte Ottosen

"FOKUSER ALTID PÅ HVAD DER GIVER VÆRDI"

Beskriv dig selv med tre ord

Testnørd, Ildsjæl, levende

Fortæl om en af dine opgaver

Noget af det der driver mig er kompleksitet og forandring – at være med til at finde ud af hvordan test og kvalitet sikres når udviklingsmodellerne skiftes ud. På min seneste opgave var missionen at finde ud af, hvordan vi fik test og kvalitetssikrende aktiviteter tænkt ind i en agil kontekst, der samtidig lå indenfor rammerne af Scaled Agile Framework – SAFe. Dette i en kontekst med mange platforme, geografiske udfordringer og ikke mindst et domæne, der var helt nyt for mig. Samtidig fik jeg muligheden for at prøve aktiviteterne af på egen krop, da jeg var med fra starten på et nyt agilt release train.

Hvad brænder du for?

Det er spændende både at være oppe i helikopteren, og finde ud af, hvordan de store linjer skal tegnes, både politikker, strategier og proces. Samtidig er det spændende, at være helt nede i materien – hjælpe teams til at blive bedre til at teste, undervise og coache omkring test design, exploratory test og det ”whole team focus”, der ligger i agile omkring ejerskabet for kvalitet. At få lov til at hjælpe, at udvikle både organisationer og individer i test og kvalitetssikring, det brænder jeg for.

Fortæl lidt om din baggrund og dine studier

Min baggrund er lidt utraditionel. Jeg kommer oprindeligt fra Flyvevåbnet, men det er nu mange år siden. I 1995 forlod jeg NATOs krigshovedkvarter for at starte som forretningstester og domæneekspert i Systematic i Aarhus, og her brugte jeg de næste 17 år, på at dygtiggøre mig indenfor test, agile og procesimplementering og -forbedring. De sidste mange år siden har fokus været på test og agil uddannelser og certificeringer. De seneste 6 år har jeg arbejdet som konsulent i Capgemini Sogeti, både som test manager, program testmanager, og ikke mindst som metodeekspert og coach, indenfor test og agile.

Hvis du kunne bytte plads med en person i en uge, kendt eller ej, levende eller ej, Virkelig eller fiktion, hvem ville du vælge?

Pippi – hun har fantastiske leveregler og mottoer, som passer meget godt, feks. ”det har jeg ikke prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”, ” Når man er ekstra stærk, har man en særlig forpligtelse til at være sød ved andre” og ikke mindst den som nok passer bedst til mig ”Hvis man er stille for længe, så visner tungen

 

todo todo
KONTAKT
  • Gitte Ottosen
    Gitte Ottosen
    Head of Training & Principal Consultant
    +45 5218 9711